Descens de l’atur del juliol a Calella, que se situa en el 17,72%

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La taxa d’atur registrat del mes de juliol a Calella ha baixat el 6,62% en relació al mes anterior, però continua situant-se en uns percentatges superiors a la d’ara fa un any. La comparativa anual indica que ha augmentat en 450 calellencs i calellenques, segons les dades del Report d’Atur de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

El juliol s’ha tancat amb un índex d’atur registrat del 17,72%, amb més de 1.400 calellencs i calellenques en situació de desocupació. Són un centenar menys que al juny. Amb tot, en termes interanuals, la dada és significativament superior i situa Calella com la tercera població maresmenca amb un increment més alt, del 46,88%. Només per darrera d’Òrrius, on la taxa d’atur ha augmentat més del 80% respecte el juliol del 2019, i Malgrat de Mar, amb el 53,07%.

La mitjana comarcal és del 14,13%, lleugerament per sota del juny però augmentant en termes interanuals. Al Maresme s’ha experimentat un descens de l’atur en tots els grans sectors d’activitat mentre que ha augmentat entre el col·lectiu de persones sense una ocupació anterior. Les dades confirmen que les dones són les més afectades per l’atur a la comarca i el grup d’edat de 45 a 54 anys, on s’ha més que doblat.

Les dades d’atur registrat no recullen les persones afectades per ERTO.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *