Desestimat definitivament el recurs dels comuns contra l’acord de modificació puntual de llocs de treball

El regidor Tejada en el Ple del mes de Juny
El regidor Tejada en el Ple del mes de Juny

El Govern Municipal, amb els vots dels dos partits que l’integren –Junts per Calella i el PSC– i el suport de Cs, va resoldre en el darrer Ple per majoria desestimar definitivament el recurs del regidor Sebastian Tejada contra l’acord d’aprovació de la modificació puntual de la valoració del lloc de treball de l’inspector en cap de la policia local de Calella. Calella en Comú havia requerit impugnar l’acord inicial considerant que conduïa a una situació “discriminatòria” respecte a la resta d’agents del cos que podien optar a la promoció interna i respecte a la resta de treballadors, a qui no s’actualitzarà el sou.

El portaveu del Govern Municipal i responsable de Seguretat, Josep Torres, va ser l’encarregat d’al·legar els motius pels quals es desestimava el recurs. Segons l’executiu local aquesta valoració puntual dels llocs de treball no va en contra a la carrera professional dels funcionaris municipals, ja que l’accés a la categoria d’inspector es fa per concurs d’oposició.

No va en contra al dret a la carrera professional dels funcionaris. I segons perquè la modificació puntual es va fer en bases al Reial decret del 21 de febrer en el qual s’aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic amb negociacions en la representació dels empleats públics.

Calella en Comú es va reemetre en el seu dret a impugnar acords del Ple. El seu portaveu Sebastian Tejada, va tornar a insistir en la necessitat de defensar la carrera professional dels treballadors municipals i a poder tenir un tracte equitatiu. Tejada va reconèixer, que el Govern Local no ha fet cap acte que no estigués emparat per la Llei, però va remarcar que no era la millor opció.

Vam presentar el recurs defensant el dret a la carrera professional dels treballadors i també defensant l’equitat. No feu res il·legal convocant la plaça, si trieu aquesta opció és evident que s’ha de convocar un concurs d’oposició i també és evident que cap treballador de la casa es podia presentar. Però això no vol dir que siguin curosos, que respectin el dret… en exigir-se a vostès mateixos que el nou cap fos inspector, vosaltres creàveu les condicions necessàries perquè cap treballador de la casa pogués optar a la plaça.

Tejada també va aprofitar la seva intervenció per emplaçar a l’executiu de Candini a començar a negociar la valoració de llocs de treball del personal de l’ajuntament amb els representants.

La CUP va fer costat un cop més als comuns i va votar en contra de la desestimació del recurs. La seva portaveu, Núria Freixas, va insistir a fer una valoració global per a tots els treballadors.

Esquerra va abstenir-se en la votació, tot i reconèixer que el Ple ha donat al Govern Local la majoria i tenen tot el dret en seguir endavant amb la modificació de llocs de treballs puntuals.

Amb 9 vots a favor, 4 abstencions i 4 en contra, el Ple Municipal va aprovar desestimar el recurs del regidor SebastianTejada contra l’aprovació definitiva de la modificació puntual de la relació dels llocs de treball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat