El Ple acorda donar a Joan Vilademat el títol honorífic d’Intendent en Cap

vilademat web

El Ple de la Corporació local ha decidit nomenar a títol honorífic del càrrec d’Intendent en Cap al ja exinspector de la Policia Local, Joan Vilademat. Es va aprovar en la darrera sessió plenària amb els vots a favor del Govern, Junts per Calella i PSC, Calella en Comú i Ciutadans. Esquerra es va abstenir i la CUP hi va votar en contra. Amb aquesta condecoració l’Ajuntament de Calella vol agrair al senyor Vilademat els 16 anys al capdavant de la prefectura de la Policia Local.

El reglament de la Policia de Calella, sobre felicitacions i condecoracions, estableix en el seu article 7 que els membres del cos de la policia local que durant la seva trajectòria hagin destacat de forma meritòria podran ser distingits en arribar a la seva jubilació amb la concessió del títol honorífic de membre del cos. És amb el que s’ha basat el Govern Municipal per poder atorgar-li la condecoració a Vilademat. En el darrer Ple, el tinent d’alcalde de Seguretat, Josep Torres, feia repàs a la gran trajectòria de Vilademat i els motius pels quals consideraven oportú fer-li aquesta distinció a l’exinspector.

Li donem per molts motius. Perquè la reestructuració convertint la policia local en gran cos. Li donem pel comandament en la formació professional. Per crear les unitats de trànsit, proximitat i relacions amb la comunitat. Per implementar cursos d’Educació viaria a les escoles o de protecció als més vulnerables. Per la gran feina de convivència ciutadana que ha dut a terme o atès que ha rebut diferents condecoracions al llarg de la seva trajectòria.

La proposta va rebre el suport de Ciutadans i de Calella en Comú. Tots dos partits van coincidir en valorar la gran tasca que ha fet Vilademat al llarg d’aquests anys i la seva dedicació.

Per la seva part, Esquerra va decidir abstenir-se argumentant que són no partidaris d’atorgar aquesta mena de títols honorífics.

La CUP va ser l’únic partit que es va posicionar contràriament aquesta distinció. La regidora Freixas va assegurar que aquestes condecoracions són discriminatòries. Més enllà d’això, també va agrair la gran feina que va fer Vilademat al capdavant de la prefectura calellenca durant tots aquests anys.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Basart Pinatel.li escrigué:

    Com a l’alcalde que vaig portar a en Joan Vilademat a Calella, considero tot un encert aquest nomenament. És un reconeixement a una tasca de dedicació professional feta amb fidelitat al cos i al municipi al qual ha servit. ERC s’ha equivocat amb el seu vot. Una llàstima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat