Dia Mundial de la Diabetis 2022: “Educar per protegir el futur”

DIABETIS WEB OK 20221114

El 14 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Diabetis per tal de donar a conèixer la malaltia i sensibilitzar la societat. Aquest és el segon any que la campanya se centra en l’accés a l’atenció en diabetis amb el lema “Educar per protegir el futur”. L’objectiu és reivindicar el dret de totes les persones afectades a rebre el tractament i el suport necessaris per controlar la malaltia i evitar complicacions, i gaudir així d’una bona qualitat de vida. El CAP de Calella se suma a la celebració organitzant un programa d’activitats obert a la ciutadania, que tindran lloc demà dimarts amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella.

Segons dades de la Federació Internacional de Diabetis, actualment la malaltia afecta 537 milions de persones adultes arreu del món, és a dir, 1 de cada 4 persones. A Catalunya la xifra se situa al voltant de 600.000 persones.

L’educació terapèutica és un punt clau de la campanya d’enguany, que pretén destacar que les cures diàries i l’adopció d’estils de vida saludables tenen una influència demostrada i molt important en el pronòstic.

Són aspectes que també s’abordaran en el programa que ha tancat el CAP de Calella, i que començarà demà dimarts 15 de novembre a l’Auditori de Can Saleta. Es faran xerrades sobre l’acollida al pacient o les malalties cròniques i la salut emocional. A la tarda, es farà una caminada al Far, que s’il·luminarà de color blau. La jornada acabarà amb un brindis a la torre lluminosa.

A continuació pots consultar el detall de la programació:

DIABETIS 1 20221114DIABETIS 2 20221114

Les persones interessades poden inscriure’s al CAP de forma presencial o telefònica al 937665950.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *