Dilluns que ve hi ha Ple Ordinari a l’Ajuntament amb 10 punts en l’ordre del dia

imatge d'arxiu
imatge d'arxiu

Entre ells la creació d’un Consell d’Urbanisme, el retorn de la paga extra del 2012 als treballadors municipals i la modificació dels estatuts de la Corporació de Salut, entre altres punts i mocions, tant del govern com de l’oposició.

L’equip de Govern, format per CDC i PSC, porta a debat la creació del Consell d’Urbanisme. El tinent d’alcaldia de Recursos Interns i Territori, Jordi Sitjà, ha explicat que aquest òrgan ha de ser un suport per a l’àrea, per assessorar el govern i rebre informació d’obres i planejament de ciutat. “Format per representants de partits polítics però també per persones que puguin haver estat anteriorment a l’Ajuntament, alcaldes i regidors d’urbanisme de totes les legislatures democràtiques, i també professionals del sector i persones de reconegut coneixement dels temes que tenen a veure amb l’urbanisme. Les funcions que se li vol donar són, bàsicament, informatives, de cara a tenir un coneixement previ a tot el desenvolupament que es pugui anar plantejant de modificacions tant d’obres i construccions com sobretot de planejament urbanístic“.

El ple també porta a aprovació una modificació puntual del pressupost d’aquest 2016 per a poder pagar el que restava pendent de la paga endarrerida de l’any 2012 als treballadors municipals. Sitjà: “El 2012 tots els empleats tant de l’Ajuntament com de les empreses públiques, per una ordre estatal, no van cobrar la paga extraordinària. A posteriori n’havien recuperat una part, de l’ordre del 50%. Quedava el 50% pendent i ara s’han donat les condicions perquè en aquesta modificació pressupostària la puguin cobrar“.

Un altre punt, en aquest cas de tràmit, és la modificació dels Estatuts del Consorci de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El ple de dilluns debatrà 5 mocions que presenten diferents partits. Una sobre la situació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que presenten les dos partits que governen la ciutat, CDC i PSC. Una altra també promoguda per aquests dos partits de rebuig als atacs del govern espanyol contra la llei de  mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

També es posarà a debat una moció impulsada per CDC i PSC sobre l’incivisme, que pretén implicar a tota la ciutadania, entitats i polítics a la lluita unitària contra els actes incívics. Escoltem al tinent d’alcaldia Jordi Sitjà: “Ens movem en un espai col·lectiu on s’han de donar les condicions a les quals tothom té dret a les seves realitzacions personals i també polítiques, i és important que ens en sentim tots responsables i que ens impliquem. Aquesta seria la filosofia amplia de la part expositiva, i el que es vol acordar és la implicació de tots els grups polítics per aconseguir que les accions de tolerància zero contra l’incivisme es consideri oportú qualsevol mesura o millora de convivència amb estímul del civisme“.

Per la seva banda, la CUP presenta dues mocions: Una en què es demana que no es facin servir herbicides tòxics com el glifosat en el manteniment de parcs i jardins de la ciutat, i l’altra moció és per aportar mesures de desconnexió democràtica i d’obertura d’un procés constituent no subordinat a l’Estat espanyol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat