L’Espai Caixa buscarà el compromís dels polítics amb el projecte de centre integral per a la gent gran

El projecte de centre cívic integral per a la gent gran entrarà en campanya. Aquesta és la voluntat de Josep Maria Granyó, el president de l’Espai Caixa, que en declaracions a Ràdio Calella TV ha anunciat que obrirà una ronda de contactes amb els representants dels partits que concorreran a les pròximes municipals per explicar-los quina és la seva idea i demanar que s’hi comprometin. Però no de paraula, sinó al programa electoral perquè ho compleixin. Granyó afirma amb rotunditat que és un equipament essencial per evitar l’aïllament del col·lectiu i que la ciutat té un deure amb les 4.500 persones que en formen part.

Josep Maria Granyó té previst iniciar els contactes amb els polítics entre gener i febrer del 2022 per treballar el projecte sense presses. Se’ls traslladarà la demanda d’un centre cívic integral per a la gent gran i que es construeixi al solar del pàrquing de Bartrina. No contemplen cap altre ubicació.

Exposarem als partits polítics és que volem el centre cívic integral a la parcel·la ocupada pel pàrquing, entre els carrers Romaní i Bartrina. Ens correspon (…) Hi ha entre 500 i 1.000 metres quadrats i, segons el POUM, s’hi poden edificar tres plantes. Hi hauria espai per al centre cívic integral per a la gent gran i altres usos de l’Ajuntament.

El president de l’Espai Caixa descarta la ubicació que s’havia plantejat inicialment al Mercat Municipal per la complexitat constructiva i de compaginar-ho amb els usos que té actualment l’edifici. A Bartrina, diu Granyó, s’hi podria mantenir l’aparcament.

Als partits polítics se’ls demanarà un compromís formal amb el projecte i un calendari. Diu que les necessitats de la gent gran són urgents i no poden esperar, també per l’edat del col·lectiu i les seves circumstàncies.

No demanem que el centre estigui fet demà. Es pot planificar a 2 o 3 anys vista. Es podria també fer només una primera planta. Però demanem que s’hi comprometin i comencin les obres dins del pròxim mandat municipal.

Josep Maria Granyó defensa el poder i la capacitat d’influència del col·lectiu de gent gran de Calella, format per unes 4.500 persones, de les quals unes 600 viuen soles, segons dades que diu haver-li facilitat l’Ajuntament. Vol aprofitar l’oportunitat que ofereix el període electoral perquè s’atenguin les seves demandes, i ofereix a canvi fer-los d’altaveu.

Intentaré influir en favor del partit polític que es comprometi amb nosaltres. A banda, també reclamen que en el nou Govern hi hagi un regidor específic per a la gent gran.

Al president de l’Espai Caixa no l’ha convençut mai la proposta del Govern Municipal sobre un centre cívic intergeneracional. Reclama un espai únic on s’hi puguin fer activitats lúdiques, on hi hagi professionals que els atenguin, per exemple a nivell psicològic; i on s’hi puguin fer tallers i classes perquè no perdin el tren de l’evolució. Parla, en aquest cas, dels problemes que la gent gran pateix per culpa de la bretxa digital.

Els bancs ja no tenen presència física i molta gent gran no sap moure’s per l’entorn virtual. A banda, també necessitats d’una segona opinió mèdica… A més, tenim molt voluntariat dins l’associació per part de gent que ha desenvolupat professions i tenen una experiència que pot ajudar a la resta de companys.

El president de l’Espai Caixa manté que la gent gran és qui sap què necessiten i de quina manera poden millorar la seva qualitat de vida. I que del treball que estan fent ara se n’aprofitaran les futures generacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *