Disminueixen els robatoris a les zones rurals gràcies a la implantació de càmeres de videovigilància

zona_agraria3

Josep Busquets, president de l’Associació de Pagesos i Propietaris Agraris de Calella (APPAC) ha afirmat que en l’últim any s’ha registrat un descens del nombre de robatoris a les zones rurals de la ciutat. Ho atribueix a l’increment de mesures de protecció que han instal·lat els pagesos a les seves propietats i a les múltiples estratègies que s’han dissenyat conjuntament amb Policia Local i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat. Com per exemple la implantació de càmeres de videovigilància i sistemes d’alarma contra robatoris.

Des de l’Associació de Pagesos i Propietaris Agraris de Calella (APPAC), que representa més de 60% del conjunt de finques que hi ha al sector, celebren que  hagin disminuït considerablement el nombre de robatoris, el que representava un problema molt greu per a ells dos anys enrere ara per fi s’ha revertit. Ho ha explicat el seu president, Josep Busquets al programa La Ciutat.

S’ha de reconèixer que fa un any, un any i mig, que s’ha tranquil·litzat, tot i que sí que es donen algun episodi esporàdic i que s’ha de lamentar. Però com a mínim no és aquella sensació d’angoixa constant que estàvem patint.

Una de les accions que va ajudar a revertir aquesta situació va ser la instal·lació de càmeres de videovigilància per tota la zona agrària de Calella. Bona part de les propietats s’hi van dotar d’aquests sistemes d’autoprotecció, especialment per evitar els robatoris en cases rurals i barraques, on guarden el material per al conreu. Una iniciativa que Busquets assegura que ha ajudat molt als pagesos a detectar a individus estranys.

Hi ha senyalitzacions avisant d’aquesta característica a totes les entrades de torrents i rieres de Calella. I aquesta iniciativa ens ha anat molt i molt bé per la resposta ràpida que donem entre nosaltres mateixos. Quan veiem un cotxe que no reconeixem ens avisem a través de missatges.

De fet l’APPAC és una associació que neix l’1 de gener del 2015 arran de l’onada de robatoris a les zones rurals de Calella. Integrada per una cinquantena de socis, per demanar, entre altres coses, una solució als robatoris constants de material i eines que es produïen als seus camps.

Si bé, l’APPAC celebra que s’hagi solucionat el tema dels robatoris, ara denuncien que tenen una nova problemàtica sobre la taula: els senglars. Alerten que l’increment d’aquest animal salvatge els hi està ocasionant molts desperfectes en els terrenys.

És un tema pel qual estem absolutament desbordats. Per la zona del Torrent del Raig hem fotografiat grups de 14 i 15 senglars i estem convençuts que en res els tindrem passejant pel poble.

L’APPAC assegura que ells no poden fer res, ja que no tenen els coneixements tècnics per a solucionar el problema, però que sí que insten a l’Ajuntament a buscar solucions, fer estudis i proves pilot per a poder tornar a la normalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat