Últims dies per votar els projectes finalistes del Pressupost Participatiu 2019

Fins dissabte es pot escollir un dels cinc projectes finalistes del Pressupost Participatiu 2019 i decidir a què es destina la partida de 125.000 euros amb què s’ha dotat. Fins divendres, l’urna de votacions estarà instal·lada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i a la planta baixa de l’Ajuntament de Calella, cada dia; però hi haurà altres dos punts: el Teatre Orfeó (dimecres 20 de novembre) i la Plaça de l’Església (dissabte 23 de novembre). Tots els calellencs i calellenques majors de 16 anys, empadronats a data de 31 d’agost, poden participar en el procés presentant el DNI, el passaport o el NIE. El recompte es farà en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella, el dilluns 25 de novembre (19.30h).

Els projectes finalistes de la convocatòria del 2019 són:

▶ La instal·lació de tobogans gegants al Parc Dalmau.
tobogans parc dalmau00000000El projecte contempla que siguin uns elements accessibles per a persones amb diversa capacitat, de pendents i amplades diferents, fets d’acer inoxidable. La inversió prevista és d’aproximadament 125.000 euros, segons càlculs dels seus promotors: Fina Osorio i Joan Alcaraz. En cas de ser la proposta més votada, s’emportaria tota la dotació dels participatius.

 

▶ La recuperació de l’estany i la cascada del Parc Dalmau, connectant-los amb l’aquífer.
estany parc dalmau00000000La idea és instal·lar un sistema de bombeig i arranjar-ne les parets interiors, per acabar posant-hi animals i plantes d’aigua. La proposta l’han presentat els Amics del Parc Dalmau, que preveuen necessària una inversió de 60.000 euros.

 

 

▶ La instal·lació d’un jardí vertical al mur de la via del tren.
jardí vertical ravalLa proposta consisteix en embellir una àrea de 126 metres quadrats, entre la parada de taxis i el pas a nivell, amb vegetació autòctona de la zona, col·locada de forma artística. Es col·loca sobre un galvanitzat de ferro que incorpora el reg automàtic. La idea és de Concepció Morales i Jordi Escolano, que han trobat un pressupost de 50.000 euros, que inclou la formació del personal encarregat del manteniment.

 

▶ La instal·lació de tres mòduls per a les pistes de bitlles catalanes de la Zona Esportiva de la Muntanyeta.
bitllesTres entitats locals s’han posat d’acord per presentar aquest projecte -Calella-Marxa, Gent de Barri de Pequín i l’Espai Caixa-, que està valorat en una 45.000 euros. Volen substituir el mòdul existent, que es va col·locar farà uns vint anys; per atendre a una demanda de la pràctica d’aquest esport que també ha anat creixent.

 

▶ La creació d’un parc inclusiu, que seria el primer que hi hauria a Calella.
inclusiuEl promotor no es tanca a possibles ubicacions, però creu que la millor seria a la Plaça Pau Casals. Planteja instal·lar nous jocs plenament accessibles per a persones amb diversa capacitat. Toni Parejo ha demanat pressupost a l’empresa barcelonina Happy Ludic i preveu una inversió d’aproximadament 33.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *