Dissabte a la nit es podrà entrar gratuïtament al Museu de Calella

Imatge d'arxiu

El Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus amb diferents propostes lúdico-culturals per dissabte a la nit i el matí de diumenge.

A Calella dissabte a partir de dos quarts de deu de la nit es farà una visita comentada al Museu de Calella. Els visitants podran conèixer alguns detalls de la sala dels oficis i veure la joia del Museu. A partir de les deu arrencarà La Nit dels Museus que inclourà una actuació musical a càrrec de l’Associació de Teatre Solidari de Calella, l’ATSOC. La directora dels Museus de Calella, Carme Torm, valora la importància de la Nit dels Museus. “La Nit dels Museus s’ha convertit en una gran activitat dins els museus en general. És una activitat lúdica, que intentem que sigui divertida i donar a conèixer el museu a tots aquells visitants que potser no venen la resta de l’any, o que si venen els volem fidelitzar“.

Diumenge l’activitat es concentrarà en tres llocs diferents. Al Museu-Arxiu, al Centre d’Interpretació del Far i al Refugi Antiaeri del Parc Dalmau. Tots tres equipaments museístics faran jornada de portes obertes i exhibiran la seva joia corresponent. Carme Torm no ha volgut desvetllar quina és aquesta joia però n’ha donat alguna pista. “És una peça vinculada a  la sala dels oficis, singular, antiga, que té molta vàlua, i que nosaltres li tenim molt apreci i l’hem significat com la joia del Museu. Esperem que amb aquest element sorpresa els visitants tinguin més interès i ganes de venir per poder-la descobrir“.

El Dia Internacional dels Museus està organitzat pel Comitè Internacional dels Museus i se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977. Una de les activitats principals és la Nit dels Museus, iniciativa del Consell d’Europa que enguany arriba a la seva tretzena edició.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Carme Torm, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *