Dissabte es farà la Festa de la Participació Ciutadana

Captura de 2015-10-21 16:41:36

Serà a la Plaça de l’Església. El principal objectiu d’aquesta festa és facilitar al ciutadà que pugui votar entre les propostes finalistes al Procés participatiu del Pressupost 2015. Un segon objectiu és, a través d’activitats festives, captar l’atenció dels vianants que no estiguin informats dels mecanismes de participació ciutadana de l’Ajuntament i poder-los explicar.

El regidor de Participació, Marc Buch, ha comentat que les votacions es poden fer fins el dia 6 de novembre a l’Ajuntament i a altres punts de la ciutat de forma itinerant. Per ara el ritme de votació és bo, i s’espera que dissabte encara hi hagi més ciutadans que escullin quines propostes prefereixen tirar endavant amb diners del Pressupost 2015. Buch: “El ritme està per sobre de les previsions. De moment estem força contents. Hem tret al carrer la urna itinerant, i tal com esperàvem, el resultat és molt bo perquè acostem la urna al carrer i el ciutadà se la troba i no ha d’anar expressament a l’Ajuntament. Les expectatives de moment són bones. Encara estem al principi i el període de votacions és molt llarg. Falta veure si es manté aquest ritme, però de moment tot s’està desenvolupant correctament“.

L’Ajuntament van enviar tríptics del Procés participatiu casa per casa i n’ha fet difusió a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació municipals, i això fa que, segons Marc Buch, la majoria de ciutadans tenen coneixement del procés. El regidor si que ha dit, però, que detecta gent «que va perduda en saber què implica tot això». La Festa de la Participació Ciutadana servirà per ajudar a resoldre qualsevol dubte en aquesta qüestió.

Estarà oberta de les 10 del matí a les 8 del vespre. Hi haurà música ambient i tres activitats que ha destacat Marc Buch: “A dos quarts de 12 fem una activitat per la mainada amb el Mag Pepus, que farà una actuació de màgia. Després, a la una, aprofitant el Festival Canta al Mar, les corals faran una actuació a la Plaça de l’Església. A les 5 de la tarda farem una xocolatada per tots els assistents i agrair-los la seva participació. I les corals de Canta al Mar, a les set de la tarda, faran una cantada conjunta pel carrer i nosaltres formem part d’aquest itinerari on cantaran corals a peu de carrer“.

A la Festa hi haurà plafons explicant els diferents projectes que es poden votar, amb informació de la Plaça Catalunya i la Plaça Vicenç Ferrer, que són els dos projectes que competeixen en la categoria d’inversions de planificació de ciutat.

També hi ha cinc propostes d’inversions de millors d’instal·lacions esportives municipals, com són adequar els vestidors de l’antic escorxador, substituir el paviment de la sala gran de Tennis Taula, marcar les pistes i arreglar els vestidors de l’atletisme, renovar l’enllumenat de la piscina, i remarcar la pista del pavelló municipal i instal·lar-hi un equip de megafonia.

De totes aquestes propostes també se’n donarà informació i alguns membres de les entitats hi seran presents per poder fer campanya dels seus respectius projectes i explicar-los als ciutadans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat