Les entitats esportives detallen els projectes presentats al procés de pressupost participatiu

Urnes ubicades a la planta baixa de l'Ajuntament de Calella
Urnes ubicades a la planta baixa de l'Ajuntament de Calella

Els calellencs decidiran a quina actuació de millora de les instal·lacions esportives municipals es destinaran 80.000 euros del programa d’inversions d’aquest 2015. El projecte de pressupostos participatius s’ha ampliat enguany amb nous objectius, i concretament aquest pretén que la ciutadania de Calella decideixi quina -o quines, si la partida ho permet- de les cinc propostes presentades per les pròpies entitats esportives considera més necessària, prioritària o important. La campanya informativa i de captació de vots ha començat a les xarxes socials. En la següent informació, expliquem quines opcions s’han posat sobre la taula. La tria es podrà fer fins el 6 de novembre.

80.000 euros d’inversió per a la millora d’instal·lacions esportives municipals és la partida que els calellencs i calellenques decidiran en què es gasten, a través del procés participatiu que està en marxa.

Hi ha cinc projectes a escollir, d’imports diferents, però tots ells igualment importants per a les entitats que, de forma individual o conjunta, les han presentat, amb l’ànim de fer un pas endavant o resoldre deficiències que limiten la pràctica del seu esport.

CA Calella: marcatge de pistes i arranjament de les dutxes de La Muntanyeta

El Club Atletisme Calella proposa dues actuacions paral·leles a la Zona Esportiva de La Muntanyera: el marcatge de les pistes i carrils i la remodelació parcial dels vestidors, on l’entitat explica hi ha importants deficiències. Caldrien 35.356 euros.

“Els vestuaris en sí estan força bé, però les dutxes estan fetes un desastre i donen una imatge molt dolenta, més ara que Calella és Vila Europea de l’Esport. L’altra proposta és seria pintar les pistes del tartan: fa deu anys que es va inaugurar, no s’hi ha fet res durant aquest temps i ara pràcticament ni es veuen. A més, la Federació Catalana d’Atletisme ja ens ha dit que si volem organitzar un encontre mínimament important, no ens deixarien per aquest problema”, ha explicat el president del CA Calella, Joaquim Noguera.

CB Calella-UEHC: marcar la pista i instal·lar megafonia al Pavelló Municipal del Parc Dalmau

De la mà van el Club Bàsquet Calella i la Unió Esportiva Handbol Calella, dues entitats que comparteixen el Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau com a espai d’entrenament i competició. La seva proposta és que, amb 53.211 euros, es torni a marcar la pista de joc, ampliada per l’enderroc de la graderia, i s’instal·li un equip de megafonia.

“La tercera pista no compleix les mides tot i disposar de l’espai. Es tractaria, doncs, d’equilibrar les tres pistes per poder-les utilitzar correctament tant pels entrenaments com pels partits. Ara, fins i tot, la tercera pista no es pot utilitzar per l’hanbol. I pel que fa a la megafonia, és necessària perquè ens trobem que per a qualsevol acte que es necessita presentació hem d’utilitzar aparells manuals”, ha exposat Miquel Mas, president del CB Calella, una de les entitats impulsores del projecte.

CN Calella: renovació de l’enllumenat de la Piscina Municipal

La Piscina Municipal Dorly Strobl és l’equipament que té la intenció d’arranjar el Club Natació Calella a través dels pressupostos participatius. L’entitat se centra en el sistema d’enllumenat, que proposa renovar amb una partida prevista de 26.063 euros.  “La instal·lació té 30 anys i no s’ha fet mai cap acció de millora, i ara és necessària. Beneficiarà a tot el poble perquè per aquí passen cada dia 600 persones i a les 6 de la tarda tenim mancances importants de llum. Tant de bo podem aconseguir aquesta ajuda», ha exposat Toni Soler, gerent del CNC.

Team Calella: habilitar l’antic escorxador com a espai polivalent

El Team Calella centra l’atenció en un espai actualment abandonat que, amb una intervenció pressupostada amb 66.429 euros, es recuperaria com a espai polivalent per a fer entrenaments, amb vestidors i dutxes; i que compartiria amb Calella Marxa.

“Necessitem vestidors, boxes on deixar el material, oficina on atendre els nostres socis i interessats; però sobretot necessitem l’espai imprescindible per promoure el triatló entre els més joves. Experts en l’esport i coneguts de Calella qualifiquen el nostre projecte com el més transversal, potent i ambiciós, i el que més encaixa amb la filosofia del procés participatiu. Diem humilment que la nostra proposta és la més justa i necessària, i que en cas de ser la guanyadora faria que Calella com a ciutat dones un pas important i creixés esportivament”, ha manifestat el president de l’entitat promotora del projecte, Joan Carles Castellà.

CTTC: substituir el paviment de cautxú de la sala gran del centre de tecnificació

El Club Tennis Taula Calella planteja la substitució del paviment que cobreix la sala gran de les instal·lacions de la Fàbrica Llobet-Guri i que ara no reuneix les condicions necessàries. La seva proposta està pressupostada amb 39.930 euros.

“Amb el pas del temps, les làmines del terra s’estan desenganxant i això cada cop és més perillós per la pràctica esportiva, tant per nosaltres com per qui ens visita quan fem competicions. Fins i tot pot provocar lesions, que hi hem estat a punt i cal evitar-ho. Tenir un paviment nou és molt necessari”, ha assegurat Aitor Puig, responsable tècnic del CTTC.

Les bases del procés estableixen que només es podrà escollir entre un dels cinc projectes i que el que obtingui més vots serà el que s’executarà. Si no excedeix els 80.000 euros -cap ho fa-, també es realitzaria aquell que, mantenint l’ordre de votació, permeti no superar la xifra.

A on i fins quan es podrà votar?

El període de votacions va arrencar el dilluns 19 d’octubre i acabarà el 6 de novembre. Es podrà fer habitualment a la planta baixa de l’Ajuntament, entre les 9 del matí i les 9 del vespre, excepte els dies en què l’urna de votació visitarà d’altres espais per facilitar la participació. S’instal·larà a l’Oficina Municipal de la Plaça Vicenç Ferrer aquest dijous 22 d’octubre. Anirà a l’Espai Mercat els dimarts 27 d’octubre i 3 de novembre; a l’Escola Freta el dijous 29 d’octubre; i al Casal l’Amistat el dijous 5 de novembre. També es podrà votar en el decurs de la Festa de la Participació Ciutadana que tindrà lloc aquest dissabte 24 d’octubre a la Plaça de l’Església.

Caldrà presentar un document identificatiu oficial, ser major de 16 anys i estar empadronat a Calella a data de 30 de setembre de 2015.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *