“Omple la bossa de vida”, la campanya per aconseguir 35.000 donacions de sang fins a finals d’agost

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya vol contrarestar la important davallada de donacions que es produeixen a l’estiu com a conseqüència del canvi d’hàbits per les vacances. És per això que ha posat en marxa una campanya que reclama part del nostre temps d’oci per omplir una bossa de sang i salvar una vida. Cal acudir a un dels centres hospitalaris de referència on tenen espais permanents de donacions. El més pròxim és l’Hospital de Mataró. Durant l’agost, la unitat mòbil d’extraccions visitarà Sant Pol de Mar (dissabte 18) i Tordera (dimarts 22).

En pocs dies, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya gairebé ha assolit el 10 del seu objectiu de 35.000 donacions per aquesta campanya d’estiu, que porta per lema Omple la bossa de vida. En regalarà una de roba a tothom qui acudeixi als punts d’extracció fixes i mòbils que hi ha al territori.

Es fa una crida a la solidaritat de totes les persones que segurament marxin uns dies de vacances. Se’ls demana una dedicació molt petita en relació a les seves perspectives de lleure.

Fer 15 dies de vacances significa tenir 9.000 minuts d’oci. Nosaltres només necessitem 40 minuts per fer una donació de sang. Una de les idees que ens agrada transmetre és aconseguir que la gent ens els dediqui abans d’agafar l’avió o el cotxe per anar de vacances.

Les donacions es poden fer durant tot l’any a l’Hospital de Mataró. Aquest estiu, els tècnics del Banc de Sang i Teixits de Catalunya no visitaran Calella, però sí seran amb la unitat mòbil a Sant Pol de Mar i a Tordera, els dies 18 i 22 d’agost respectivament. Al setembre faran la marató de donacions a Pineda de Mar.

Calculen que les reserves baixen a l’entorn del 30% durant els mesos d’estiu. D’elles també en depenen segons quins tractaments mèdics que es donen a partir de les plaquetes, com els oncològics.

Malauradament, dels tres components de la sang és el que dura menys. No podem fer macro campanyes perquè tenen uns requisits de conservació i de caducitat determinats. Unes plaquetes recollides dilluns han de tenir sortida divendres. Cada dia mirem l’estoc però en especial el de plaquetes per a malalts que reben, per exemple, tractaments oncològics.

Amb l’etiqueta #omplelabossa s’anima a donar sang a través de les xarxes socials.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la responsable del Banc de Sang i Teixits, Sílvia Delgado.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *