Diumenge hi va haver un seguit de fuites en cadena a la xarxa d’aigua

Aquest diumenge es van succeir diversos trencaments a les canonades d’aigua a Calella, un darrera l’altre, i tots relacionats. El motiu és una bossa d’aire que va quedar dins una canonada al arreglar una primera fuita a un tub antic d’uralita.

La primera fuita es va produir diumenge al migdia als pisos de Sant Quirze, a tocar de l’Hospital de Calella. I al cap de mitja hora hi va haver un nou trencament de canonada al mateix carrer Sant Isidre, uns metres més avall. Un cop fetes les dues reparacions, a les sis de la tarda, hi va haver una nova fuita a l’Avinguda del Parc. A dos quarts de nou del vespre aquesta fuita es va arreglar, però a dos quarts d’onze de la nit va tornar a petar la canonada als pisos de Sant Quirze i Carrer Bartrina.

El tinent d’alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, assegura que va ser un fet totalment inusual, provocat pel fet que, al arreglar la primera averia, va quedar una bossa d’aire dins la canonada, que es va anar desplaçant i fent petar el tub a diversos punts per la pressió de l’aigua. Torrent: “La majoria de trencaments que se’ns produeixen són en canonades antigues, que encara són de fibrociment -que les anem substituint de mica en mica cada vegada que fem una obra o quan hi ha la capacitat per fer-ho- i al haver-hi l’averia aquesta al fibrociment es veu que amb la reparació va quedar una bossa d’aire a la canonada, i l’aire i l’aigua provoquen unes diferències de pressió que sembla ser, segons diuen els tècnics, és el que ens va provocar aquest seguit d’averies. Fins que no va acabar de sortir tota aquesta bossa d’aire ens anava provocant aquests trencaments de nou a les canonades“.

Dos equips d’operaris van estar treballant fins diumenge a les 4 de la matinada per deixar la situació perfectament arreglada i el subministrament restablert a tots els punts afectats. I aquests dies han estat acabant de tapar i pavimentar les voreres malmeses.

Albert Torrent ha insistit a dir que va ser un cas totalment excepcional que a hores d’ara es pot donar ja totalment per solucionat.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Alba ha dit:

    Al carrer Esglesia no hi ha aigua tampoc . Diumenge a les 22h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *