Dones feministes de Calella organitzen per aquest diumenge un dinar de germanor amb motiu del 25N

Amb l’objectiu d’acabar creant una comunitat feminista a Calella, en xarxa amb d’altres pobles del voltant, un col·lectiu de dones de la ciutat ha organitzat per aquest diumenge 25 de novembre un dinar de germanor a la Plaça de l’Església (14h). Commemoraran així el Dia Internacional Contra la Violència cap a la Dona, seguint la seva màxima de teixir vincles entre les dones perquè, segons diuen, el suport mutu i la solidaritat és la via per superar les situacions de violència.

Una activitat, diuen, només per a dones, lesbianes i trans per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència cap a les Dones, aquest diumenge 25 de novembre. Un dinar de germanor a la plaça de l’Església que promouen dos col·lectius calellencs. Ho ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia l’Ari, de l’assemblea feminista de Calella.

Això va començar amb l’assemblea feminista Cattana i en el procés de plantejar què fer pel 25N també van aparèixer una associació que s’està constituint i que es diu Cultura i Arrels, que és de dones musulmanes que ajuden altres musulmanes. A part d’aquests dos espais, n’hi un tercer que és la Comunitat Feminista, no estríctament de Calella, que ara mateix és un grup de WhatsApp que vol ser un espai de suport mutu, solidaritat i de trobada entre dones.

Qui vulgui assistir-hi no cal que ho comuniqui prèviament, només que porti algun plat per compartir. Hi haurà música i un micro obert per qui vulgui compartir reflexions i experiències.

A partir de les relacions que es facin en el marc d’aquesta trobada es vol anar consolidant a Calella un espai en què les dones es coneguin, comparteixin experiències i es donin suport mutu. Creuen, diu l’Ari, que aquesta és la millor fórmula per al seu empoderament i que s’acabin sentint fortes per superar les situacions de violència.

Necessitàvem ampliar el discurs i les pràctiques, i explicar que som nosaltres les que ens salvem, que per molt que la institució posi recursos per detectar i acompanyar casos, si les dones no se senten fortes per fer front a la situació personalment, aquests passos no s’acaben donant. El nostre paper com a dones que formem part de la societat és saber que tenim dones al costat que ens ajudaran a sortir d’una situació de violència.

En aquest sentit, el col·lectiu de dones feministes discrepen de l’estratègia institucional de fer front a les situacions de violència per la via policial, també en l’àmbit preventiu i en el treball a les escoles, tal i recorda que es va exposar en l’acte de prevenció del nou protocol.

El dinar de germanor del 25N a la plaça de l’Església tindrà lloc un cop acabi el que organitza l’Ajuntament de Calella, que consisteix en la lectura del manifest unitari, aquest cop a càrrec de dues agents de la unitat d’atenció a la víctima del cos dels Mossos d’Esquadra.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’Info Migdia. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *