#GransLovers, la campanya de Creu Roja que demana voluntaris per acompanyar a la gent gran

35265501_1035930243226695_3250884463151808512_n

Creu Roja ha posat en marxa una campanya de captació de voluntaris juntament amb la Diputació de Barcelona per combatre la solitud no volguda. Sota el lema #GransLovers, la iniciativa pretén que els voluntaris facin trucades o visites a la gent gran que està sola, especialment a l’hivern quan els dies són més curts i la gent es tanca més sovint a casa.

N’ha donat més detalls la responsable de gent gran de Creu Roja a l’Alt Maresme, Roser Casanovas, en una entrevista a l’Info Vespre.

És una campanya que s’està portant a terme ara des de Creu Roja juntament amb Diputació de Barcelona i l’objectiu és activar o dotar de més voluntariat els projectes que tenim dirigits a les persones grans. En concret, on vol fer més incidència seria tot el tema de la soledat que pateix molta gent gran i el que pretén és pal·liar aquesta soledat amb visites, amb acompanyaments, ja siguin personals o telefònics, a gent gran.

Tot i que treballen amb la gent gran durant tot l’any, Casanovas afirma que durant l’hivern la soledat és quan més es nota. Per això, fan una incidència especial en la cerca de voluntaris. A nivell de Catalunya, es necessiten 1969 persones per cobrir els programes d’atenció a la gent gran.

Es fan tot l’any, però quan fa bo potser fem coses més vistoses, més d’exteriors, sortim o fem algunes coses més al carrer i ara és el moment de donar més ressò a aquestes campanyes, a aquestes visites que el sentiment de soledat és quan més es sent amb els dies curts, moltes hores a casa. El no poder sortir, perquè no és que no vulguis, sinó que no pots perquè no hi veus bé, perquè fa fred. La soledat en els mesos d’hivern és quan més es nota.

Casanovas ha explicat que s’adapten a les necessitats dels voluntaris i, alhora, els voluntaris han d’adaptar-se a les necessitats que des de Creu Roja vagin detectant. L’entitat realitza diversos projectes dirigits a diferents tipus de col·lectius.

Aquí a aquesta zona hi ha diversos projectes de Creu Roja, però els que estem portant a terme aquí s’emmarcarien en quatre grans àrees: un es diu Enreda’t, que és per pal·liar sobretot el tema de la soledat; ajuda a domicili complementària per fomentar l’autonomia; Salut constant, que seria els hàbits saludables, fomentar i mantenir un estil de vida saludable; i l’últim seria per persones amb funcions cognitives deteriorades, que no vol dir que tinguin una malaltia greu diagnosticada sinó prevenir i treballar per evitar que vagi a més.

Casanovas ha insistit en que sempre es necessiten nous voluntaris, per col·laborar des d’una tarda a la setmana fins al màxim de temps que sigui possible. Per apuntar-se es pot trucar al 93 762 54 11 o de forma presencial a l’oficina de Pineda.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la responsable de gent gran de Creu Roja a l’Alt Maresme, Roser Casanovas.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Me gustaría ayudar en mis tiempos Libres

  2. Me gustaría ayudar gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *