[AMPLIACIÓ] Confirmat un positiu al CF Calella: tot l’equip infantil confinat durant 14 dies

futbol

El degoteig de positius per coronavirus que alteren l’activitat educativa o esportiva a Calella compta amb un nou episodi, que avançàvem ahir a Ràdio Calella TV. El d’un jugador de l’equip infantil del CF Calella, que diumenge va tenir la confirmació que tenia el virus. Això va activar el protocol anti-covid-19 i ràpidament es va entregar el llistat de contactes als responsables del CAP de Calella. Això implica que ara hi hagi un total de 17 nois, d’entre 12 i 13 anys, la majoria de Calella però algun veí de Pineda de Mar, que es troba en aïllament preventiu a l’espera de PCR.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el coordinador del club, Fede Saracho, ha explicat que la confirmació del positiu del jugador infantil els va arribar diumenge i que ràpidament van posar en marxa el protocol d’actuació, en coordinació amb els responsables sanitaris de la zona.

És un jugador de la categoria infantil (…) Immediatament vam passar un llistat a la doctora amb el nom i el telèfon de tots els jugadors, fins i tot dels que no hi havien tingut contacte; i avisar als pares perquè vagin amb precaució. Nosaltres no dictaminem què han de fer perquè d’això se n’encarrega el CAP.

Conscients però de la importància d’actuar amb rapidesa per trencar la cadena de transmissió i començar l’aïllament el més aviat possible, des del club van contactar amb les famílies dels jugadors.

Des del CAP ens van demanar que ho anéssim informant perquè des que truquen al primer a l’últim poden passar hores, i es podien perdre per poder actuar i prevenir de forma immediata.

Tots els confinats tenen 13 anys i són veïns de Calella –la majoria– i de Pineda de Mar. Hauran de quedar-se a casa, tampoc anar a l’escola, fins el 30 de setembre, fins que acabi la quarantena d’incubació del virus, hagin donat positiu o no a la prova PCR. Els entrenadors i equip tècnic en queden al marge perquè, a diferència dels jugadors, sí mantenen distància i porten mascareta.

El CF Calella ha suspès el primer partit amistós de pretemporada que l’equip havia de disputar aquest cap de setmana.

Era justament el primer amistós que havien de disputar, ja s’ha cancel·lat. Ells han d’estar aïllats 14 dies, fins el dimecres vinent; i si les PCR surten negatives, el dijous ja estaran entrenant amb nosaltres.

La resta d’equips del club mantenen l’activitat, amb els entrenaments i compromisos que ja tenien tancats abans de començar la competició oficial. Tot i això, el coordinador reconeix que actuaran amb més precaució i, per exemple, es podran suspendre les sessions preparatòries si s’han de realitzar sota la pluja.

Tindrem molta precaució amb la pluja, no entrenament si plou per evitar que els jugadors no es refredin i es posin malalts. Ja ho teníem en compte abans, però aquest any ho reforçarem.

Ahir, alguns equips del CF Calella van entrenar-se segons el previst al Camp de Futbol de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat