Dos restaurants i un productor de Calella participen al “Temps de pèsols”

La “perla verda” del Maresme protagonitza les jornades gastronòmiques que se celebraran fins el mes de maig per enaltir les propietats d’un dels millors productes de quilòmetre de la terra, i que més s’aprecia a les cuines i a les taules. Ara és temps de pèsols i hi ha dos restaurants de Calella que n’han ideat una elaboració per incloure-la als seus menús, sumant-se així a la iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Són el Neska Polita de la Riera Capaspre i el Rebost del Bisbe, l’aula-restaurant de l’institut.

Proposta de menú amb maridatge per celebrar les jornades gastronòmiques del pèsol que se celebren fins l’1 de maig per iniciativa del Consorci de Promoció Turística del Maresme. Al Neska Polita de la Riera Capaspre, aquests dies a carta hi trobareu el plat de pèsols llàgrima amb kokotxa de bacallà al pil pil. El restaurant proposa degustar-lo amb prèvia reserva, s’hi podrà degustar amb un vi de la DO d’Alella, el Serralada de Marina Pansa Blanca del celler Masia Can Roda.

Al Rebost del Bisbe, l’aula-restaurant de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, s’ofereix un ofegat de faves i pèsols amb tripa de bacallà a la catalana. Un plat que estarà disponible a carta els dimecres i dijous, amb reserva prèvia. La proposta de maridatge que fan des del centre és amb un Raventós Pansa Blanca del celler Can Matons, també amb DO d’Alella.

Clica sobre la imatge per accedir al llibret amb les activitats de les jornades gastronòmiques del pèsol:

L’UMAC, entre els productors de la “perla verda” del Maresme

Utrillo i dorian són les varietats de pèsol que es produeix a l’UMAC, la Unió de Maduixaires del Maresme, que figura entre la trentena d’empreses i cooperatives agràries que continuen cultivant la considerada “perla verda” del Maresme. Altres varietats com les floreta i garrofal són les més dolces i també són pròpies de la comarca.

El pèsol és una petita verdura lleguminosa que conté fibres i vitamines que són específiques per al bon funcionament del sistema nerviós i, fins i tot, ajuden a mantenir un estat d’ànim més positiu.

La temporada va del març al maig, quan es poden comprar frescos amb tavella o bé desgranats. Els que són frescos es bullen molt pocs minuts, quasi només cal escaldar-los. Si s’afegeixen a estofats o sopen, millor fer-ho quan s’apaga el foc perquè mantinguin les seves propietats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *