Calella dona el tret de sortida a les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Jornades Internacionals Folklòriques, l'any 2015

Avui a les 21h es celebrarà la cercavila inaugural, per començar a les 22h amb l’espectacle inaugural a la Sala Mozart. Dotze dies d’actes arreu de Catalunya, dels quals quatre jornades tindran lloc aquí a la ciutat. Calella serà la seu de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) per 21è any consecutiu.

Les JIF estan organitzades per Adifolk. El seu president, Ivan Basora, ha destacat confiança de l’Ajuntament per acollir un any més les jornades.

Estem a punt d’inaugurar les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, 21 anys aquí a Calella donant el tret de sortida. Per Adifolk és una satisfacció aquesta confiança que la ciutat i l’Ajuntament de Calella porta tants anys brindant-nos i donant-nos l’honor que pugui ser la ciutat que dona inici a aquest gran circuit durant 12 dies per arreu de Catalunya que portarà danses d’arreu del món.

Basora ha avançat els grups que participaran a la cercavila inaugural d’aquest vespre.

Avui a la inauguració podrem veure els grups de Polònia, Macedònia, Illa de Pasqua, Perú i la representació de Catalunya que aquest any anirà encapçalada pels Geganters de la ciutat de Calella com a amfitrions d’aquesta població. Hi haurà també els diferents esbarts de Catalunya, els Capgrossos de Capellades, que aquest any és l’àmbit de dansa que veurem, la dansa de Capdevalls de capgrossos amb coreografies pròpies, una mica d’innovació que hem volgut posar any rere any.

Durant quatre dies, hi haurà actuacions i actes a Calella. A partir de dijous els espectacles es traslladaran a altres municipis d’arreu del país. Basora ha destacat l’actuació a Figueres el 23 de setembre i l’espectacle de cloenda a Barcelona el dia 24, en el marc de les Festes de la Mercè.

El diumenge a la tarda, a la plaça de l’Església, el grup de Macedònia ens farà un taller de danses obert a tota la població per conèixer el seu ball tradicional. A més a més, dilluns, dimarts i dimecres veurem actuacions monogràfiques. Dilluns serà la nit de les músiques del món, un concert dels grups de música on també es sumen els Grallers de Calella com a representants de la ciutat de Calella. Dimarts veurem l’actuació monogràfica de Perú i dimecres de Macedònia.

El president d’Adifolk ha posat de relleu també que els grups s’allotjaran a Calella durant els 12 dies de les JIF.

Aquí podeu comprovar les actuacions que hi haurà arreu de Catalunya durant les JIF i els grups que participaran.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Ivan Basora, president d’Adifolk.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *