Dos veïns de Calella acusats de falsificar receptes mèdiques

1dcb94c4-8613-4743-94b9-cc4517c8eedf

Un grup d’almenys 4 persones estafava al Servei Català de Salut Pública utilitzant un talonari de receptes mèdiques i un segell que van robar a una metgessa. D’aquests, dos d’ells són veïns de Calella, un home de 54 anys i una dona de 38 anys, que van comprar el talonari i el segell a altres dues persones que els Mossos encara estan buscant.

Als calellencs se’ls acusa d’haver falsificat 141 receptes mèdiques i també d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, d’estafa al Servei Català de la Salut Pública i de furt. Les receptes que falsificaven eren de medicaments amfetamínics i benzodiazepines, tots ells generen una forta addicció i algun d’ells es relaciona amb la composició de la droga “karkubi”, molt popular al Marroc. L’ús final d’aquests medicaments era, presumptament, la seva venda il·lícita. Els arrestats van passar a disposició judicial el 25 de juny i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos.

L’operació es remunta al mes d’abril quan els Mossos van iniciar una investigació en escorcollar dues persones i trobar-hi una recepta mèdica en blanc, vàries receptes completes i 410 pastilles de la família de les amfetamines i de les benzodiazepines. Els agents van sospitar que les receptes podrien estar falsificades i van intervenir tot el material.

La investigació duta pel Grup de Delinqüència Urbana de Mataró i l’Àrea de Farmàcia del Servei Català de la Salut va concloure que les receptes pertanyien a dos talonaris robats a l’octubre de l’any passat a l’Àrea d’Urgències de l’Hospital de Blanes. En total s’havien falsificat 141 receptes entre febrer i abril d’aquest any. El conjunt dels medicaments subministrats per les farmàcies afectades era de 665 euros. Els falsificadors utilitzaven les receptes a farmàcies del Maresme i Barcelonès.

 Els Mossos encara no han tancat la investigació i estan buscant altres dues persones, una dona que venia les receptes mèdiques als arrestats i un home que va robar la bossa de mà a una metgessa amb el seu segell professional dins.
Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat