S’edificarà al solar del pàrquing Mercat 2

La reactivació de l’activitat constructora i immobiliària després d’uns anys de crisi també es fa evident a Calella. La propietat del solar que antigament havia acollit la fàbrica Tints Jané -la peça anomenada Miquel Cuní- ha iniciat els tràmits per fer-hi una promoció d’habitatges. Ha sol·licitat a l’Ajuntament de Calella una modificació puntual del PEMU del sector per tirar endavant els usos residencials que hi estan contemplats. La Junta de Govern Local del passat 10 d’abril va aprovar-ho de forma inicial.

Des del 2012, i per iniciativa del Govern Municipal, el solar de 2.159 metres quadrats s’utilitza com a aparcament de gestió pública amb capacitat per a 94 places de rotació. El contracte de lloguer de la finca, actualment prorrogat i per un import mensual aproximat de 3.000 euros, finalitzarà tant bon punt es posi fil a l’agulla al projecte constructiu que té previst tirar endavant la propietat. Vol fer-hi una promoció d’habitatges ajustada a la volumetria i els usos recollits per la normativa urbanística aplicable: dues plantes soterrades d’aparcament, una planta baixa per a usos residencials o comercials, i tres plantes alçades destinades a usos residencials.

La promotora de l’obra ja ha fet les primeres cates de reconeixement del subsòl. Amb tot, els treballs no començarien abans de finals del 2019.

Gestiva, l’empresa municipal de mobilitat de Calella, és qui s’ha encarregat -i ho farà fins que no comencin les obres- de la gestió pública de l’aparcament. L’entitat és qui va costejar els 120.000 euros de l’adequació de l’antiga fàbrica de tintatge: l’enderroc de l’estructura existents, l’anivellament i asfaltat del terreny, la instal·lació d’enllumenat i la senyalització de les places.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *