Dues calellenques al musical “Tadeo Jones”

“Tadeo Jones. La tabla esmeralda”, el musical basat en la pel·lícula d’animació del popular explorador amb ànima d’Indiana Jones, arriba aquest cap de setmana al teatre Apolo de Barcelona després d’haver aconseguit èxit de públic i de crítica durant els temps en què ha estat a la cartellera madrilenya. Una producció de la Compañía Ombeat, amb temes musicals originals i veus en directe, amb una posada en escena innovadora que se serveix dels “vídeomappings”. Naïm Thomas interpreta a Tadeo Jones, i al costat seu un elenc d’actors de teatre musical que compta amb participació calellenca. Mireia Ibáñez i Paula Ferran hi van entrar la tardor passada i ara esperen amb il·lusió l’estrena “a casa”. Van començar de petites amb la dansa i s’han anat formant artísticament en interpretació i cant. Els seus camins s’han trobat a Madrid, on s’hi van traslladar la tardor passada buscant fer realitat el seu somni.

De Calella a Madrid perseguint el somni de fer-se un lloc en el món del teatre musical, que aquest cap de setmana els torna a portar a Barcelona. Per un temps: només les quatre setmanes de funcions del “Tadeo Jones. La tabla esmeralda” que s’estrena dissabte a l’Apolo de Barcelona, en la primera parada de la gira que el musical farà per tot l’Estat.

Mireia Ibáñez i Paula Ferran són dues joves calellenques que formen part del cos de ball d’aquest espectacle que versiona la pel·lícula d’animació sobre les aventures del popular explorador. Han estat dos mesos amb funcions a l’Albéniz, al costat de la Gran Via madrilenya.

PAULA TADEU JONS 20230131

El setembre passat van fer les maletes per establir-se a la capital buscant la seva oportunitat, l’audició que els permetés entrar en un món que saben complicat. Van saber que la companyia feia càsting per un rol que s’ajustava a les seves aptituds i s’hi van presentar per separat. Al cap d’uns dies els van confirmar que estaven dins.

Paula Ferran reconeix que no sempre va tot tan ben rodat.

Des de petita he tingut clar que m’hi volia dedicar i sabia que hauria de marxar a Madrid en acabar la universitat perquè és allà on es mou aquest món. Em vaig assabentar de l’audició i em va sorprendre quan em van enviar el correu per dir-me que estava dins. No sempre és tan fàcil, per cada “sí”, t’has endut abans uns quants “no”.

Ferran ha ballat des de petita a La Fàbrica i s’ha gratuat en Teatre Musical a l’Institut of the Arts Barcelona. Mireia Ibáñez, de la seva banda, va començar al centre Bilans i també s’ha format artísticament a Barcelona.

Els seus camins s’han trobat a Madrid, on Ibáñez combina les funcions del Tadeo amb les classes que imparteix en centres de dansa, sense abandonar encara els estudis i la seva formació. Diu que l’experiència està sent molt positiva i que sent els nervis de l’estrena a casa com el primer dia que va veure que s’aixecava el teló.

Crec que estaré més nerviosa per l’estrena a Barcelona, perquè vindrà la família i els amics… Estic molt contenta a nivell professional i també personal, perquè ens ha tocat un grup molt maco i del qual n’estic aprenent molt.

“Tadeo Jones. La tabla esmeralda” arriba al Paral·lel barceloní amb molt bones crítiques, també del públic, que els ha fet sold out en molts dies de funció. El musical està pensat per a gent de totes les edats, no només per al públic infantil o familiar, i amb un munt de sorpreses.

Després de febrer, Paula Ferran té previst obrir-se a projectes nous i s’està agendant audicions. Ibánez continuarà amb l’equip de gira per teatres d’arreu de l’Estat. De moment, s’ha confirmat Valladolid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *