La Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme demana ajuda per millorar la rua

Foto: Quim Botey

Després de dos anys aturats per la pandèmia les carrosses i comparses del Carnaval de l’Alt Maresme tornaran a recórrer els carrers de Poblenou i Calella. L’organització anima a les associacions calellenques a participar i «representar la ciutat». A més, demanen col·laboració de l’Associació Turística de Calella (ATC) per poder tenir més possibilitats i poder continuar creixent.

Els membres de la Comissió del Carnaval de l’Alt Maresme, representats per Pere Moragues, Xavier Batlle i Joan Jordi Roura, han passat avui pel programa La Ciutat per parlar sobre la Rua de Carnaval que torna després de 2 anys d’aturada per la pandèmia.

Des de l’organització reivindiquen la necessitat que les associacions i entitats calellenques s’impliquin i participin de la rua per poder representar Calella. Així ho explica Joan Jordi Roura.

Des de Calella falta la participació de la gent, no entenc per què no hi ha grups, com a Pineda o altres pobles més petits que Calella, que tenen una organització que venen i fan el carnaval. Fem un dels millors carnavals de Catalunya, almenys per nosaltres, i no tenim ningú d’aquí que ens pugui representar.

El pressupost d’aquest any, tal com han confirmat, és de 24.000 euros, del que diuen que, tot i que intenten fer moltes coses, “és molt limitat”. Per això demanen l’ajuda de l’Associació Turística de Calella.

Demanem que ens ajudin l’ATC, per exemple, a veure si ens poden donar alguna cosa, ja que promocionem Calella i ens costa. No hi ha ningú, a part de l’Ajuntament, que ens ajudi amb diners per fer-ho millor.

Per la seva banda, Sònia Hernández, presidenta de l’ATC, ha afirmat que arran de la pandèmia ja no es recapta com abans i que “hi ha una sèrie d’aportacions que no les podem portar a terme”.

Des de l’ATC, diuen, han de prioritzar i destinen el gruix del seu pressupost a la promoció de la ciutat, que “beneficia a tothom”.

Anem molt justos en el nostre balanç. La partida més gruixuda és la promoció turística, que és el que ens interessa a tots. Nosaltres promocionem tota la ciutat. Ho promociona tot. La ciutat sencera. Hi ha una partida molt considerable, que va exclusivament per promoció. No ens queda per altres coses, ja m’agradaria poder arribar a tots, però hem de prioritzar i la promoció és quelcom molt important per tots.

La presidenta de l’associació també ha recordat que és important donar oportunitats a noves iniciatives que sorgeixen perquè es puguin consolidar, tot i que ha recalcat que el motiu de no haver pogut col·laborar amb el carnaval és “purament econòmic“.

S’ha d’ajudar als que comencen de nou i així fer un teixit d’esdeveniments a Calella que es puguin consolidar i que puguin donar vida molts mesos durant l’any. Però bàsicament el tema, el més important és que no estem recaptant el que recaptàvem el 2019.

Des de la Comissió esperen que, tot i els efectes col·laterals de la pandèmia, el carnaval es pugui refer i torni a ser el que era.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *