Educació posarà remei al fred a les aules de l’Institut Bisbe Sivilla

AULA BISBE OK 20221202

L’Institut Bisbe Sivilla ha estat inclòs en el paquet de 28 centres del Maresme i el Vallès Oriental on el Departament d’Educació invertirà 12 milions d’euros per a la millora de l’eficiència energètica i el confort tèrmic. Al centre calellenc se substituirà el sistema de calefacció, que no acaba de funcionar perquè està obsolet. D’això se n’han queixat alumnat i professorat, que a l’hivern passen fred a les classes. L’actuació es farà l’estiu vinent, aprofitant les vacances.

Alumnes i professors del Bisbe Sivilla encara hauran de passar un últim hivern amb fred a les aules. El Departament d’Educació acaba d’anunciar una partida de 568.000 euros per substituir el sistema de calefacció de les instal·lacions educatives. La directora de l’institut, Eva Sánchez, ha explicat que es tracta d’un sistema antic i que alguns radiadors no tiren.

La calefacció té 50 anys, i feia falta (…) Hi ha zones on fa molta calor, i d’altres que tenen els radiadors més antics, on fa fred. Tampoc podem regular-ho. Suposem i esperem que es pugui solucionar amb la reforma que tenen previst fer.

Educació té previst fer la substitució del sistema de calefacció del Bisbe Sivilla quan acabin les classes, a l’estiu, per no interferir en l’activitat docent. L’actuació està finançada amb fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica, destinats a la millora de les infraestructures de serveis a la ciutadania.

La directora del centre aclareix però que aquesta ja estava prevista dins el pla de reformade les instal·lacions que es va iniciar fa cinc anys.

El més urgent era reformar l’estructura externa de l’edifici, que ja ho han fet, i a partir d’ara aniram millorant altres coses, com la calefacció. Però també està previst millorar l’aillament de les instal·lacions.

Al Maresme, Educació ha anunciat actuacions de millora del confort tèrmic i l’eficiència als instituts d’Arenys de Mar i Arenys de Munt, el Ramón Turró i Darder de Malgrat de Mar, i els instituts Alexandre Satorras i Josep Puig i Cadafalch de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *