El 18 de juny finalitza el termini perquè els pensionistes no contributius presentin la declaració anual

A principis de juny es van reprendre els terminis admistratius que es van paral·litzar amb l’entrada a l’estat d’alarma. Això també afecta a la declaració anual d’ingressos que han de presentar els pensionistes no contributius per seguir cobrant la prestació. Acaba en poc més d’una setmana, el 18 de juny. Però no tots els beneficiaris n’han estat degudament informats, segons s’ha queixat una seguidora de Ràdio Calella TV. Diu que no ha rebut cap notificació al seu domicili sobre com, quan i on s’ha de formalitzar aquest tràmit quan encara la majoria d’oficines estan tancades al públic. I assegura que el seu no és l’únic cas. Ha explicat que se’n va assabentar per un article de premsa en el que s’explicava que es pot fer de forma telemàtica, però adverteix que aquesta no és una opció vàlida per a tot el col·lectiu.

Una queixa que Ràdio Calella TV ha traslladat al responsable de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella, que s’ha ofert per donar la informació necessària a tothom que tingui dubtes o dificultats per completar els tràmits per cobrar la prestació que es gestiona des de la Generalitat de Catalunya. Ramon Llamazares ha explicat que la via telemàtica és una novetat d’aquest any però que es pot demanar cita prèvia per fer-ho presencialment a l’oficina del Departament d’Afers Socials i Famílies que hi ha a Pineda de Mar.

Hi ha el telèfon gratuït 900 400 012 o directament al 012 poden sol·licitar cita prèvia a l’oficina més propera de Benestar Social, que està a Pineda de Mar, i fer la declaració de manera presencial.

L’oficina de Benestar Social de Pineda de Mar està al número 9 del carrer de Salvador Genís i Bech.

Què són les pensions no contributives?

Les pensions no contributives són uns ingressos econòmics mensuals que l’Estat garanteix a aquelles persones que no tenen recursos suficients per la seva subsistència i no poden acollir-se -per manca de cotització a la Seguretat Social- a les pensions contributives. Les pensions no contributives, atenen dos col·lectius: persones grans i persones amb discapacitat. La quantia és variable: es determina anualment i depèn dels ingressos personals i dels familiars amb qui convisqui la persona sol·licitant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *