El 21-D altera la programació d’actes nadalencs a les escoles de Calella

Escola Salicrú, arxiu
Escola Salicrú, arxiu

El Ministeri d’Educació ha decidit decretar el 21 de desembre, dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, com a dia no lectiu. El govern espanyol assegura que aquesta mesura afavorirà que la jornada electoral es desenvolupi amb total normalitat. Aquest canvi fa replantejar el calendari a les escoles, que veuen afectades, sobretot, les activitats de Nadal.

A l’Escola Salicrú, la convocatòria d’eleccions ha obligat a la direcció del centre a canviar la data del concert de Nadal. Ho explica la cap d’estudis de l’escola, Laura Pagès.

“Afecta i bastant, perquè a la majoria d’escoles durant aquestes dates es fan activitats per celebrar el Nadal, per fer activitats que requereixen una organització una mica complexa i que cal preveure-les amb temps. El fet de que ara et posin aquest dia aquí mig i que et decretin aquest dia no lectiu mou absolutament tot el calendari d’aquests últims dies. Concretament, a nosaltres ens afecta al concert de Nadal, perquè teniem previst fer-lo el dia 22 i l’espai on el volem fer és a la Fàbrica Llobet, que és col·legi electoral justament”

Segons la directora de l’escola Freta, Isabel Martínez, a aquest centre també s’ha hagut de modificar la data de diverses activitats, lúdiques en el cas d’infantil i primària.

“És final de trimestre i, a més, un final de trimestre important perquè és tota la celebració de Nadal, i hem hagut de modificar activitats, hem hagut de moure-les cap al 19 i el 20. A infantil i primària hem hagut de moure activitats més lúdiques, a secundària en principi no perquè les fèiem el dia 22. Però a infantil i primària hem hagut de moure activitats més lúdiques”

La convocatòria d’eleccions no tindrà efectes sobre l’avaluació, ja que, segons explica la cap d’estudis del Salicrú, abans de l’última setmana ja s’han fet totes les activitats avaluatives.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat