El 7 d’octubre comença el curs lectiu a l’Aula d’Extensió Universitària de Calella

I ho fa, com sempre, amb una classe oberta a tothom. Aquesta conferència inaugural anirà a càrrec de l’advocada i periodista Magda Oranich, i parlarà de la família catalana a la societat actual. El curs seguirà ja amb classses només per a socis de l’Aula, que es faran cada dimecres a dos quarts de vuit. Com cada any parlaran de temàtiques diverses, amb professors i catedràtics de renom.

Aquest any l’Aula vol dedicar una sessió cada trimestre a les religions monoteistes, tenir-ho com a fil conductor, i en aquest primer es parlarà de l’Islam. Al segon s’abordarà el Cristianisme, i al tercer el Judaisme. També hi haurà xerrades amb professors coneguts mediàtcament, com la d’Abel Mariné, conegut nutricionista que col·labora amb TV de Catalunya.

Si desgranem el programa de l’Aula veiem que al mes d’octubre es fa la classe inaugural i tres més. Les ha explicat la directora de l’Aula, Sílvia López: “Iniciem amb la conferència inaugural oberta a tothom amb Magda Oranich, molt coneguda, advocada i periodista. Després parlarem de filosofia amb el doctor Toni Bosch-Veciana, de la Universitat Ramon Llull. En motiu del 75è aniversari de la mort de Lluís Companys en farem una sobre la seva vida, amb el doctor Andreu Mayayo, que és un altre professor de la UB que ja ha vingut. I també parlarem dels fonaments de l’Islam. En aquest cas ve Dolors Bramon, doctora de la UB, també bastant coneguda“.

De cara al novembre hi ha planificades quatre conferències més, també de temàtiques diverses. Lopez: “Parlarem del Park Güell i del que avui en dia és construcció o reconstrucció, amb un arquitecte de la Universitat Politècnica. En fem una com de prehistòria, de l’evolució en clau femenina, estudiant com ha estat l’evolució dels fòssils. Parlarem dels estereotips de gènere amb la Dra. Pilar Medina, de la UPF, que ja va estar aquí i és especialista en comunicació. A final de mes ve el periodista i escriptor Rafel Nadal, prou conegut i segur que serà una classe molt interessant, ja que ve a parlar sobre com d’una idea passes a crear un llibre“.

I tres conferències al mes de desembre tancaran el trimestre. Aquí hi ha la d’Abel Mariné, una sobre animals amb el biòleg arenyenc Pere Alzina, i una sobre els Beatles. “Tenim el Dr Abel Mariné que parlarà de l’alimentació als mitjans de comunicació, també es Catedràtic de Nutrició de la UB, i prou conegut perquè l’hem vist molt al programa Els Matins de TV3. La penúltima del desembre és amb un biòleg i consultor ambiental que ens parla desl altres veïns: animals i plantes amb qui convivim i a vegades no ens hi fixem o no coneixem del tot. I acabem el desembre, l’última conferència abans de les vacances de Nadal, parlant del que van suposar els Beatles, aquest fenomen social musical del segle passat, en motiu dels 50 anys que fa que van estar a Barcelona“.

Per a totes les conferències es prega rigorosa puntualitat i presentar el carnet de soci. Val a dir també que els socis de l’Aula fan sortides culturals que complementen la seva formació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *