El Banc d’Aliments atén a 3.000 persones més que abans de la pandèmia

Imatge d'arxiu

La pobresa es cronifica al Maresme després de la greu crisi patida, en part, per la pandèmia del Coronavirus. El Banc dels Aliments del Maresme atén a un 25% més de persones que abans del 2019, just abans de la Covid-19. En total, són 3.000 persones més les que han hagut d’accedir a aquesta ajuda, també degut a la inflació dels preus dels aliments. Francesc Cosí, portaveu del Banc dels Aliments del Maresme, apel·la a la solidaritat que sempre ha demostrat la comarca, per poder continuar ajudant les persones que més ho necessiten.

Francesc Cosí, portaveu del Banc dels Aliments del Maresme, ha aprofitat que arriba, un any més, el Gran Recapte d’aliments, els dies 25 i 26 de novembre, per parlar a Ona Maresme. Cosí ha recalcat que el Maresme és una comarca molt solidària. De fet, el portaveu del Banc dels Aliments, ha apel·lat a aquesta solidaritat dels maresmencs, donat que les dades van a pitjor. Ha assegurat que són 3.000 persones més a les que la seva entitat ha d’atendre, el qual suposa un increment d’un 25% de gent que ha de rebre ajuda.

Estem a 13.000 persones ateses en aquests moments, al setembre del 2019 no arribaven a 10.000. És a dir en aquests moments, estem a un 25% més de persones ateses que abans de la pandèmia.

Una altra dada que preocupa, i molt, és la «cronificació» de la pobresa. Dues de cada tres persones que reben atenció, fa més de dos anys que ho fan de manera reiterada, la qual cosa implica que cada cop hi ha més persones en situació de vulnerabilitat.

Dues terceres parts de les persones ateses al Banc dels Aliments, fa més de dos anys que són ateses d’aquesta manera. Això vol dir que s’estan cronificant bosses de pobresa severa a la comarca.

Gràcies al Gran Recapte, tot i l’augment de persones a les quals han d’atendre, s’aconsegueix ajudar a tothom. Això sí, de moment, s’han vist obligats a reduir la quantitat de menjar a cada persona. Des del Banc dels Aliments aquest dia és una gran oportunitat per recollir aliments i omplir les lleixes. Però perquè tot funcioni, es necessiten voluntaris, i ara mateix estan per sota dels necessaris.

A la comarca necessitem entre 1700 i 1800 voluntaris, en aquests moments tenim entre 700 i 800, ens falten entre 700 i 1000 voluntaris. Bàsicament on anem molt curts és a Mataró, el Masnou i Vilassar de Mar.

La 13a edició del Gran Recapte tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre amb la recollida física d’aliments. Es demana oli, llet i conserves de peix, tot i que s’accepta qualsevol tipus d’aliment. Per presentar-se com a voluntari es pot fer des del web www.granrecapte.com a l’apartat de voluntariat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.