El Banc de Sang farà una jornada de donació aquest dissabte de Festa Major

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Els tècnics s’instal·laran a la Cooperativa L’Amistat per augmentar el confort dels donants que s’hi acostin aquest dissabte 16 de juny, en torn de matí (10.00h a 14.00h) i de tarda (17.00h a 21.00h). Hi ha programada una segona jornada pel dimarts 19 de juny només en horari de tarda (17.00h a 21.00h). Avui és el Dia Mundial del Donant de Sang i des de la institució es recorda que les transfusions ajuden a salvar milions de vides cada any.

La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya al Maresme, Sílvia Delgado, ha dit que la intenció és establir el casal com a punt de donació per a les campanyes periòdiques que realitzen a Calella.

Avui dia és molt difícil trobar a moltes poblacions locals prou grans per fer una campanya de donació de sang, perquè posem taules i lliteres. Necessitem un espai gran. La Cooperativa L’Amistat ens deixa aquest local, fins al setembre no tornarem, però la intenció és establir-hi el nostre punt fixe de donació.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha estrenat eslògan Dona el millor de tu. Dona sang per a les campanyes que realitza al conjunt del territori. Aquí es comptabilitzen 250 mil donacions l’any i el país és autosuficient en sang. No obstant això, la tècnica de promoció reitera la crida.

Hi ha molta gent que depèn de les transfusions de sang. Operacions complicades com els trasplantaments, a més de l’òrgan, també es necessita sang; o fins i tot en tractaments oncològics es necessita un component de la sang com les plaquetes; o per accidents de trànsit. Treballem cada dia encara que ara s’acostin les vacances, el Banc de Sang i Teixits no fa vacances.

Els donants habituals responen a les crides que es fan de forma periòdica per mantenir estables les reserves. El repte del Banc de Sang i Teixits de Catalunya és fer créixer aquesta bossa de voluntaris fidels amb gent jove.

Fem un projecte amb els nens petits a les escoles per conscienciar-los que el dia de demà quan compleixin els 18 anys facin la seva primera donació i està donant bons resultats. Però estadísticament està comprovat que som una població envellida i ens costa aconseguir donant de la franja dels 18 als 25 anys. Hem ampliat l’edat de donació fins als 70 anys però el repte és la renovació general de la gent que es jubila com a donant.

L’estiu és una època crítica per al Banc de Sang i Teixits de Catalunya perquè les donacions baixen però la demanda es manté o fins i tot augmenta.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a la tècnica de promoció, Sílvia Delgado.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat