El Banc de Sang torna a Calella amb una doble jornada de donacions

donar sang web

L’Ajuntament Vell acollirà la doble jornada de donació de sang que es farà aquest cap de setmana a Calella. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya torna amb l’objectiu d’arribar a les 135 donacions i per això anima a tothom a fer el gest solidari. Encara hi ha franges i lliteres disponibles, que es poden reservar online a donarsang.gencat.cat. Pot apuntar-s’hi la gent que ha rebut la vacuna contra la Covid, la primera o la segona dosi; i es demana prudència a les persones que abans o després tenen pensat anar a la platja.

La promotora del Banc de Sang i Teixits al Maresme, Sílvia Delgado, ha exposat que la donació acostuma a fer baixar la pressió arterial i que anar després a la platja pot provocar marejos.

No s’aconsella anar a la platja després de donar sang. Gens aconsellable. La donació fa que et baixi la pressió i pot provocar que et maregis. Tampoc és convenient que es faci esports. Bàsicament cuidar-se i escoltar-se el cos.

No hi ha cap contraindicació per a les persones que han rebut la vacuna contra la Covid. Cap de les marques, ni en primera ni en segona dosi. Des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya només es recomana deixar passar 48 hores d’ençà de la punxada.

Hi ha persones que li puja la febre després de la vacunació, o té alguna altra petita reacció; i per això demanem que s’esperi unes 48 hores sigui la primera o la segona dosi.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya serà a Calella durant el cap de setmana. Demà dissabte 3 de juliol, en horari de matí i tarda, i diumenge 4 de juliol, només el matí. Delgado ha explicat que s’està intensificant la campanya per atendre la demanda de bosses que s’ha generat per la recuperació de l’activitat quirúrgica als hospitals catalans.

Ha pujat la demanda perquè s’han relaxat les mesures Covid i s’estan fent operacions menors que s’havien quedat en llista d’espera. Hem d’intentar fer molta feina al juliol per poder passar l’agost tranquils.

aragonès donació webLa promotora del Banc de Sang i Teixits al Maresme ha dit que la visita del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el passat mes de maig a la carpa del Passeig de Mar els va ajudar a difondre la crida i a sensibilitzar el conjunt de la població i especialment els joves sobre la importància de donar sang. Ha explicat que passa el mateix amb esportistes, músics i gent popular que comparteix a les xarxes socials fotografies seves durant la donació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat