El Banc de Sang torna a Calella

donar sang

Per aquest cap de setmana no hi ha garantides les 1.000 donacions que el Banc de Sang necessita per cobrir les necessitats dels hospitals catalans. Ni avui, però ni de lluny demà dissabte i diumenge, quan es farà la doble jornada de donació a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. La gent de Calella té la possibilitat de posar-hi solució, si pot ser, demanant cita prèvia per evitar esperes, o en el millor dels casos, cues. Tota la informació a donarsang.gencat.cat.

Com sempre que el Banc de Sang i Teixits visita Calella, les donacions es podran fer dissabte 18 de març en torn de matí (10 a 14h) i tarda (17 a 21h), i diumenge 19 de març, només al matí (10 a 14h).

CARTELL DONACIÓ 20230317

 

La promotora calellenca Maribel Turón fa una crida a tothom fer el fest solidari i s’adreça especialment a la gent jove, perquè reconeix que es necessita donar relleu al perfil de donant habitual.

Avui la necessites tu i demà puc ser jo. És molt important que tothom col·labori perquè fa falta. La gent no n’està prou conscienciada. Tenim donants joves però en calen més per rellevar la gent gran, que fins ara eren els habituals.

Recordem que els únics requisits per ser donant de sang són: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i estar bé de salut. Prendre medicació, tenir colesterol o haver rebut la vacuna de la Covid no ho impedeix.

Cal comptar que s’hi haurà de destinar, com a màxim una hora, i es recomana no anar-hi amb la panxa buida.

El temps mínim que es necessita és una hora, entre que la infermera prenen les dades i la doctora fa preguntes sobre intervencions recents, medicació o viatges, i després es fa la extracció. És important que es vingui ben esmorzat, per evitar marejos. La gent no ha de tenir poc, és com si et fessis una analítica, però una mica més llarga.

Les persones donants habituals hauran rebut la comunicació directa de la doble jornada que es farà aquest cap de setmana a Calella. Es poden fer un màxim de tres extraccions a les dones, quatre en el cas dels dones. Entre donacions ha de passar un mínim de dos mesos.

Tota la informació la podeu trobar a donarsang.gencat.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *