El Banc de Sang vol aconseguir 300 donacions demà a la Marató de Sang

Com ja és habitual quan arriba l’inici del mes de setembre, Calella acollirà una nova marató de donació de sang. Serà demà divendres de 10 del matí a 10 de la nit a l’Ajuntament Vell.

La idea d’aquest any és assolir la xifra de 300 donants. Sílvia Delgado, tècnica en promoció del Banc de Sang i teixits explica que és una Marató de Sang: “Doncs una Marató és una mica una idea que ja va sorgir fa molts anys al banc de sang de com fer una campanya de sang però més adreçada a un dia festiu. És a dir, la gent que va a donar sang no té perquè estan en un ambient hospitalari sinó que pot passar-ho bé, estar amb altra gent, viure-ho com un dia quasi festiu, però on tu estàs salvant vides. I una cosa és compatible amb l’altre i la seguretat que hi ha amb una campanya de donació de sang és la mateixa que hi hauria si vas a donar a un hospital”.

Sílvia Delgado ha explicat a Ràdio Calella Televisió, les facilitats i les activitats de la Marató de Sang: “La Mataró pretén per una banda donar oportunitat horària a tothom perquè dura 12 hores sempre de 10 del matí a 10 de la nit ininterrompudament. I això, permet que per exemple, hores del migdia a Calella on hi ha molta gent que té comerç o tingui aquelles hores lliures per donar sang. I per altra banda, intentant vestir-ho amb activitats amb alguna cosa especial que faci que aquell dia el donant doncs s’ho passi bé. Amb una donació salves tres vides però pots salvar tres vides passant-ho bé també, coneixent, fent amics”.

 

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *