La CUP es prepara per al “partit” de diumenge

La CUP de Calella està fent campanya per a les generals del 10-N amb parades informatives per explicar el seu programa electoral. Volen ser la veu de l’independentisme d’esquerres al Congrés dels Diputats i al Senat, les dues cambres espanyoles que tenen la intenció de convertir en ingovernables fins que no es respecti i garanteixi el dret a decidir del poble català. La candidatura cupaire, encapçalada per Mireia Vehí, fa campanya amb el lema “La Roja Ingovernable”, que és amb el nom amb el que defineixin l’equip amb el que concorreran a les generals del 10-N.

La CUP es presenta per primera vegada a les eleccions generals, aquest 10 de novembre, tot i assegurar que la independència que defensen per a Catalunya no passa ni per Madrid, ni pel Congrés. A la cambra espanyola volen ser la veu de l’independentisme d’esquerres i internacionalista. Volen impugnar el sistema polític i judicial de la monarquia, i de l’entramat econòmic i socials que el sustenta. Ho ha explicat Jan Catà, de l’assemblea local.

Anem allà a denunciar això, a dir les coses sense embuts i a parlar amb la veu clara. Entenem que la independència de Catalunya i dels Països Catalans passa per una mobilització continuada i sostinguda de la ciutadania. No passa pel “Congreso de los españoles”, passa en tot cas per posar contra les cordes a l’Estat. Diem que anem a fer l’Estat “ingovernable”. Entenem que si tenim força al Congrés, serem capaces de tornar a posar contra les cordes a tot el sistema, Estat i al règim del 78.

L’autodeterminació i l’amnistia, el feminisme i l’ecologisme, i la lluita contra el sistema capitalista són els eixos del seu programa per a les eleccions de diumenge.

Hi anem amb un projecte molt senzill: per l’autodeterminació i l’amnistia total. Pels drets socials; plantem cara a l’IBEX35; podem ser i volem ser i serem l’altaveu, la lletra i el puny. Anem també al Congreso a reclamar un feminisme que ens servirà per canviar-ho tot. Per reclamar tots aquells aspectes mediambientals que creiem més importants, salvem el planeta per esclafar el capitalisme. I finalment treballem per bastir aliances amb una sèrie de col·lectius que integren a la resta de l’Estat Espanyol.

La CUP tancarà aquest divendres la seva primera campanya per a les generals amb un acte a la Plaça de l’Església (20h) al qual hi assistirà Sílvia Pagès, que és membre del secretariat nacional, i Eudald Calvo, alcalde d’Argentona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.