“El Black Friday ha vingut per quedar-se”

L’onada consumista del Black Friday ha aterrat plenament a Calella i així ho demostren els cartells anunciant promocions i descomptes especials que fa dies s’anuncien des dels aparadors de les botigues. Principalment al carrer Església, en ple eix comercial de Calella. I ja no només en roba, calçat o complement, que van ser les primeres en apuntar-s’hi; el divendres negre de compres ha arribat a tot tipus de productes. La punta d’activitat es preveu per divendres i el cap de setmana.

Josep Maria Gallart, de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial, ha admès que malgrat les reticències inicials d’alguns comerciants, el Black Friday té ja una forta implantació econòmica i creu, fins i tot, que en breu donarà el tret d’inici a la campanya de vendes del Nadal.

És una campanya que ha vingut per quedar-se i amb el temps es menjarà part de les vendes del que és estríctament el Nadal. No sé si del 25 de desembre o de la diada de Reis. Estem en un país consumista i aquestes iniciatives agraden.

Ara per ara, el tret de sortida oficial a la campanya de vendes del Nadal el dona l’encesa dels llums que instal·la l’Ajuntament de Calella per tot l’eix comercial. Serà el 5 de desembre, segons ha comunicat el consistori, a diferència d’altres ciutats que tindran la il·luminació en marxa en les pròximes hores i dies.

Segons el membre de la junta de l’associació de comerciants, seria interessant replantejar aquesta data i avançar-la de cara al futur.

L’associació i l’ajuntament potser han pecat de falta de comunicació i caldria parlar-ho. Hem entrat en una inèrcia amb la data que hi havia marcada, però potser parlar-ho i instal·lar-ho abans.

En relació a la preocupació mostrada aquesta setmana pel portaveu del PP a Calella sobre la quantitat de locals comercials tancats, Gallart comparteix en part l’anàlisi i també ho relaciona amb els preus de lloguer que es demanen.

És un tema força difícil de resoldre. Si hi ha llogaters que especulen amb el seu local i busquen màxima rendibilitat a curt termini serà complicat. Al final veurem una alta rotació de botigues en comptes d’una oferta estable (…) M’arriben preus del carrer Església i la veritat és que, si parlo pel meu tipus de negoci, són inassumibles.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *