Les obres de la Sala Mozart acumulen una setmana de retard

Entre dilluns i dimarts de la setmana vinent s’hauran enllestit les obres de substitució de la teulada de la Sala Mozart, que van començar el 10 d’abril tan bon punt es van obtenir els premisos del Departament de Treball per a la gestió de la retirada de les paques de fibrociment amiantat. Això suposa un endarreriment d’una setmana respecte les previsions inicials, la qual cosa ha impedit que s’hi puguin celebrar activitats. Per exemple, la gala del Premi Ciutat de Calella de demà, que s’ha traslladat a l’Orfeó. El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques, Jordi Sitjà, n’ha explicat els motius.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Sitjà ha explicat que l’obra va començar uns dies més perquè es va retardar l’obtenció dels permisos de Treball. I que a això s’hi han sumat les inclemències meteorològiques, que han afectat al ritme de les feines que es fan a la coberta.

Hi ha un cert endarreriment en la voluntat d’haver començat abans. Han sigut unes setmanes complicades, amb pluja i molt de vent, i no ha ajudat. Han acabat la primera part aquesta setmana, i ara desmuntaran l’altra meitat per col·locar la teulada que queda.

Aquest passat cap de setmana es va enllestir la primera fase de l’obra i es calcula que a principis de la vinent, entre el 6 i el 7 de maig, s’hagi substituït del tot la coberta.

Ens diuen que el clima no serà negatiu, no hi haurà pluges ni vents que hi ha hagut; l’empresa també ve d’una primera fase on ha viscut circumstàncies sobrevingudes. L’experiència els servirà en positiu i calculem que a principis de la setmana vinent, dilluns o dimarts, estigui tot acabat.

Com a conseqüència d’això, s’han hagut de reubicar alguns dels actes que s’hi havien programat: la gala del Dia Internacional de la Dansa, els concerts de la Costa de Barcelona Music Festival o l’espectacle musical Bravo per la Música del casal d’avis de Poble Nou a benefici de l’AVAH, previst per aquest diumenge.

Hem anat preveient les solucions alternatives a les activitats que s’hi havien de fer, per exemple el Premi Ciutat de Calella d’aquest primer de maig. Aquests deu dies de retard és un inconvenient per les cinc o sis coses que hi havien previstes però m’agradaria valorar la contrapartida que és la gran millora que li suposarà tenir el teulat nou, tot i que no serà visible.

El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques ha recalcat que la retirada de les plaques d’amiant s’està fent amb les màximes garanties de gestió i tractament.

Només a la província de Barcelona em deia l’empresa, que és la que ha guanyat el concurs i que és especialista en això, hi ha 140.000 metres quadrats de sostres amb amiant. I que al sostre de la Sala Mozart n’hi havia ja se sabia. L’amiant per sí sol, inerte en una teulada, no fa cap perjudici.

L’actuació de substitució de la coberta té un cost de 91.884 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *