El CAC reacciona contra la reforma de La Muntanyeta: “Serà la desaparició de l’atletisme a Calella”

llençament atletisme00000000

El nou president del Club Atletisme Calella, Ilias Regrari, ha advertit que l’execució del projecte de reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta suposarà la desaparició de l’esport a la ciutat. L’actuació anunciada pel Govern passa per la substitució de la gespa natural del camp de futbol per una d’artificial, una superfície on la normativa actual no permet fer-hi els llançaments. Regrari ha assegurat que alguns atletes de la modalitat es plantegen deixar el club i que intentaran combatre-ho reforçant-la entre els grups d’iniciació.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el president del CAC ha explicat que si els canvis projectats impliquen que no es puguin practicar alguna modalitats això significa que l’atletisme en el seu conjunt desapareix.

Tot el que són llançaments -javelina, disc i martell- no es podrien fer, només ens quedaríem amb el pes. Això suposa la desaparició de l’atletisme a la ciutat (…) Si traiem una de les modalitats de l’esport, ja no es pot realitzar en la seva dimensió. Ens queda només córrer i saltar.

Regrari ha assegurat que a Calella es practiquen aquestes modalitats a nivell de tecnificació i que l’anunci fa témer una pèrdua d’esportistes. Diu que intentaran combatre-ho reforçant els llançaments a nivell formatiu, entre els atletes més petits.

L’últim atleta de javalina es plantejava marxar a un altre club perquè aquí no hi veu futur pels impediments que hi ha. Hem perdut els atletes de javalina i martell però ara el que fem és treballar amb els d’iniciació per formar-los.

El president del CAC ha lamentat que la reforma de l’equipament esportiu relega a un segon pla l’atletisme en favor del futbol, que passarà a tenir tres camps.

Regrari ha explicat que el Govern Municipal els va reunir fa un parell de setmanes per presentar-los el projecte com una decisió ja tancada i sense possibilitat d’introduir-hi canvis. Que se’ls va exposar que el canvi a gespa artificial permetrà treure un major rendiment a l’equipament, però en això hi discrepa. Creu que Calella pot permetre’s mantenir la gespa natural si se’n fa una bona gestió econòmica i esportiva.

S’hauria de contemplar. En els últims anys, i des de la construcció de la Zona Esportiva de la Muntanyeta, hi convivia el futbol i l’atletisme, amb competicions. Si es limita l’ús de la gespa per afavorir que no es faci malbé i es destinen recursos per mantenir-la, no hi hauria cap problema.

En aquest escenari de futur, que el club pinta de color negre, diu Regrari que passa a un segon terme el fet que el projecte no contempli l’ampliació de les pistes d’atletisme fins als 8 carrers. Sí que celebra la renovació del paviment, que havia esgotat la seva vida útil.

La renovació del paviment era una cosa que demanàvem fa molts anys, és indispensable perquè el sintètic té una vida útil de 10 anys i s’hauria d’haver renovat ja en fa 5. Això ho rebem de forma molt positiva.

El president del CAC reconeix que la junta directiva està avaluant com afrontar la situació que els espera i no descarta sol·licitar una nova reunió amb el Govern Municipal, també per conèixer de primera mà en quina mesura afectaran els treballs previstos pel segon semestre del 2020 a la seva activitat esportiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat