El Calella Film Festival canvia de dates i se celebrarà a mitjans de maig

cff

El Calella Film Festival arribarà aquest any a la seva cinquena edició carregat de novetats, amb canvi de dates i consolidant-se com un dels festivals de cinema maresmencs de referència. Enguany se celebrarà del 15 al 23 de maig. A més, gràcies a la col·laboració entre el col·lectiu Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Consorci Turístic del Maresme, el festival ha creat una nova categoria on es premiarà el millor guió de llargmetratge i el millor guió del maresme. Els guanyadors seran dotats amb 600 euros i el GAC els oferirà un any d’associats gratis al guanyador de cada categoria.

Albert Guinart, màxim responsable del Calella Film Festival, ha anunciat les novetats de la cinquena edició del certamen que enguany canvia de dates i se celebrarà del 15 al 23 de maig.

La primera novetat i una de la més important és el canvi de dates. Hem avançat el festival. Cada any ho havíem estat fent l’última setmana de juny, però la veritat és que ens coincidia amb molts esdeveniments i molts usos de la Sala Mozart, i ens trobàvem amb molts problemes. Llavors aquest any hem decidit finalment fer-ho del 15 al 23 de maig però sí que deixarem el Beach Festival per a l’última setmana de juny, perquè sí que veiem que és un acte més d’estiu. I l’última novetat, és el concurs de guió que incloem per primer cop. Ens fa molta il·lusió perquè hi ha molt pocs a Catalunya.

Un concurs de guió que neix de la col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística del Maresme i l’associació de guionistes de Catalunya, GAC, per premiar el talent i potenciar la participació en el festival dins el territori. Es premiaran dues categories de guió: el millor guió de llargmetratge i el millor guió del maresme. Els requisits per a poder participar en aquesta segona categoria, i és està empadronat a la comarca i poder-ho provar.

Hi ha dos premis, un serà el del millor guió del maresme i l’altre el de millor guió rebut. Es premiaran amb 600 euros cadascun i la nostra idea és poder ajudar aquest guió a què es converteixi algun dia en un rodatge. Per això col·laborem amb l’associació de guionistes, també hem parlat amb associacions de productors… per tal que els guions guanyadors puguin arribar a ser pel·lícula. Seria la nostra gran il·lusió.

Els guions es podran enviar fins al 30 de març i es premiarà l’escriptura del guió amb una dotació econòmica de 600 euros i un any d’associat al GAC. Els guions s’hauran d’enviar en format PDF i un jurat vinculat al món cinematogràfic serà l’encarregat de decidir els guanyadors.

Hi ha un jurat professional format per professors del Tecnocampus i d’altres guionistes que es farà públic aviat, que seran els encarregats de decidir quin és el millor.

Totes les bases i requisits de participació es poden trobar al web calellafilmfestival.

Guinart també ha anunciat que en les pròximes hores faran públic el cartell de la cinquena edició del festival i que en les setmanes vinents presentaran més novetats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat