L’accés a la zona escolar d’El Far també es regularà amb semàfors

Senyal a l'encreuament d'N-II amb el carrer Sant Joan, on es col·locarà un dels semàfors

A les hores d’entrada i sortida escolar, la circulació per la part alta del carrer Sant Joan i tota l’Avinguda del Parc està prohibida per garantir la seguretat dels alumnes que van a l’Escola El Far. Així s’indica a les dues senyals de trànsit que hi ha al peu de la carretera, una per cada sentit de circulació, i que s’acompanyen d’unes lumíniques. Però hi ha hagut veus crítiques amb la claredat d’aquesta senyalització per les multes que s’han posat amb les càmeres de control de trànsit. Ara, l’Ajuntament de Calella ha decidit reforçar-les amb un semàfor, que es posarà en vermell quan no es pugui fer el gir.

Des de l’àrea de Seguretat, el tinent d’Alcaldia Josep Torres, que també és el president de Gestvia, defensa que els semàfors tenen per objectiu augmentar la seguretat d’aquesta zona escolar. Funcionaran entre setembre i juny, posant-se de vermell únicament als moments d’entrada i sortida.

A cada cantó hi posarem un semàfor que es posarà en vermell en horari d’entrada i sortida escolar, i crec que serà molt entenedor per als conductors. Entenem que reforçarà molt la senyal que teniem allà (…) S’ha demostrat al llarg del temps que les infraccions s’han reduït un terç, però no es tracta de les infraccions sinó la seguretat dels alumnes. Després d’un període de reflexió hem vist que potser calia fer un pas més per assegurar-ho.

Aquesta és la segona mesura que s’adopta per reforçar la senyalització del carrer, des que es va implementar la restricció de trànsit, el 3 d’abril del 2018, coincidint amb la posada en funcionament de l’Escola El Far. Després que es col·loquessin les senyals verticals amb els dies i hores de prohibició de pas i s’activessin les càmeres de control de trànsit, es van posar unes lumíniques intermitents en color ambre. Malgrat tot, es continuaven registrant infraccions.

La majoria de vehicles són de Calella i de fora, ens hem trobat amb tot tipus de conductors. Això és el que ens porta a pensar que qui sap que no es pot passar per allà, també es despista. Però no és garantir de res perquè a Jovara tenim semàfors vermells i hi ha qui se’ls salta. Però segur que es reduirà.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que en els últims mesos hi ha hagut una reducció important d’infraccions de trànsit a la zona, que s’han quedat en un terç de les que es posaven a l’inici de la restricció de circulació.

El cost de l’actuació serà de 12.000 euros i anirà a càrrec de Gestvia.

Comptem que la primera quinzena de març, entre les mínimes obres que s’han de fer, ja estaran col·locats (…) Això ho paga l’Ajuntament de Calella a través de Gestvia, que se’n farà càrrec. Després ho gestionarà la Policia Local.

El model de senyalització de Sant Joan serà el mateix que funciona a Jovara, on el carrer està físicament obert per al pas de vehicles autoritzats però està prohibida la circulació per a la resta durant la tarda-nit i matinada, amb horaris diferents en temporada d’estiu o d’hivern.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *