El calellenc Paco Frutos, històric dirigent del Partit Comunista d’Espanya, ha mort a l’edat de 80 anys

Nascut a Calella l’any 1939, Paco Frutos va ser secretari general del Partit Socialista Unificat de Catalunya, del Partit Comunista d’Espanya , i coordinador general d’Izquierda Unida.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha lamentat la seva mort i s’hi ha referit com a un polític coherent i de forta personalitat.

Lamentar la mort de Paco Frutos, una personalitat política de fortes conviccions, un calellenc que ha arribat a tenir enormes responsabilitats en el conjunt de l’Estat espanyol. En temps d’una certa volatilitat d’ideals, la coherència malgrat la distància ideològica que hi pugui haver, mantenir-se ferm en els ideals sempre és molt bo. Lamentar la mort però és evident que aquestes personalitats tant fortes perduren en la memòria col·lectiva com a referents positius.

Tot i estar retirat de la primera línia política, en els últims anys l’exlíder del PCE es va mostrar ferm defensor de l’unionisme i molt crític amb l’independentisme.

Suposo que tants anys vivint a l’Estat espanyol, hi ha un moment en què el marc mental on vivim possiblement ens condiciona, tant pels que puguin creure en la independència com els que no. L’evolució de Catalunya i el maltractament continuat per part de l’Estat espanyol envers el nostre país, és evident que els que vivim sempre aquí ho podíem constatar dia a dia quin era aquest maltractament, fet pel qual nosaltres creiem fermament que una sortida política també passa per la independència del nostre país. Tot i que estava en contra, ho deia de manera raonada, tranquil·la, serena, que és com ha de ser el debat”

L’ex secretari general del Partit Comunista d’Espanya ha mort a Madrid a causa d’un càncer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *