El calellenc Ramon Font (Ustec-Stes) lidera l’acord entre mestres i Generalitat

Imatge d'arxiu

Principi d’acord entre sindicats de mestres i Govern català que obre la porta a la desconvocatòria de vaga prevista per al 9 de febrer. L’executiu ha proposat ampliar la contractació de mestres dels 1.200 previstos inicialment en els pressupostos als 4.700; aquesta és l’última oferta que s’ha posat sobre la taula de la negociació i que el sindicat considera un èxit de la seva reividicació i lluita des que van començar les retallades, el 2010.

L’amplicació de la contractació de mestres per nodrir la plantilla de l’Educació a Catalunya amb 5.500 , la qual cosa permetria reduir una hora lectiva setmanal que els docents podrien dedicar a altres tasques. Aquest punt d’acord en la negociació ha estat determinant perquè ahir, en sortir de la reunió celebrada ahir dimecres amb la consellera d’Educació, els sindicats expliquéssin que la trobada havia sigut molt satisfactòria. Així mateix, el Govern es compromet a negociar la supressió de la segona hora en un termini de tres anys. Això passaria perquè, en paral·lel, s’incrementés la plantilla de l’educació pública amb altres 2.850 mestres més.

Ramon Font, del sindicat USTEC-STES, i professor de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, ha explicat que és la millor notícia que ha pogut donar des que està en el món sindical i que això, subratllava, es notarà molt en la qualitat de l’educació.

Com dèiem, l’acord també preveu la supressió de la primera hora aquest pròxim curs i de la segona en els tres anys següents. Aquest ha estat el pal de paller de la negociació i el que obre la porta a desconvocar la vaga del 9 de febrer. Escoltem Ramon Font: “S’atén a la demana més granq ue era la reducció d’una hora lectiva ja el curs vinent. I un increment així de plantilla no es recorda a Ensenyament. És molt important perquè això afecta no només a les condicions de treball sinó també a la qualitat del servei. El principal escull d’ahir era el reconeixement d’ahir de la segona hora lectiva -que no ens volien reconèixer ni la primera ni la segona-. I amb això hem obtingut la primera hora lectiva, i la segona queda als Pressupostos del 18 i 19. Això no figurava així a l’acord i va ser el que ens va tenir allà tot el matí i era la part determinant de que hi hagués acord o no. Queden alguns serrells per tancar però podem ser optimistes“.

La contractació de més personal permetrà que també s’atenguin les seves demandes quant a les substitucions. Aquests detalls encara s’han de concretar, però Ramon Font ha dit que desapareixeran els terços de jornada lluny del lloc de residència, i les baixes es cobriran a partir del mateix dia. Font. “Les substitucions encara estan dins els serrells, i pot ser que des del primer dia de baixa ja hi hagi un nomenament, i això és important. Altres qüestions com els terços de jornada, que és una nòmina molt baixa -i a vegades a una persona de Calella li pot tocar anar a Mollet per un terç de jornada- doncs aquestes jornades passaran a mitja i els centres també guanyarien hores. Hi haurà una millora molt considerable. A mi no m’agrada donar notícies que no són, però si es queda tot així, aquesta notícia és molt bona“.

La vaga prevista es desconvocarà de forma unitària, ja que l’acord d’ahir comença a revertir la situació creada per les retallades en educació.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Ramon Font, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *