El CAP de Calella farà dissabte uns tallers sobre dieta equilibrada als equipaments esportius

A partir del joc, els professionals del CAP de Calella fomentaran els bons hàbits alimentaris entre les famílies que visitin aquest cap de setmana les instal·lacions esportives municipals: el Camp de Futbol de Mar, el Pavelló del Parc Dalmau i la Piscina Municipal Dorly Strobl. A tots els participants se’ls donarà una peça de fruita. Aquesta és una de les activitats que el consorci sanitari ha preparat per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis, que es celebra el 14 de novembre.

La directora del CAP de Calella, Susanna Curós, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que els consells que es donaran als joves esportistes i a les seves famílies són generals per a tota la població. S’incidirà en la importància de restringir el consum de productes que continguin nivells elevats de sucre.

Hem de fer restricció dels aliments rics en sucres i que en fem un consum habitual, potser perquè desconeixem la quantitat de sucres que contenen. La gent ho identifica amb les llaminadures o els sucres afegits, però també hi ha d’altres aliments com els sucs o els làctics preparats, que tenen una quantitat molt alta. I és en aquests aliments on hem d’insistir perquè estem ingerint sucre pur.

La diabetis és una malaltia metabòlica crònica que es presenta com a resultat de la dificultat de l’organisme per utilitzar adequadament els hidrats de carboni. Això produeix un augment de la glucosa en sang i provoca hiperglucèmia. La de tipus 1 és la més comú en nens i adults; la diabetis de tipus 2 ho és en persones grans i les que presenten excés de pes com a conseqüència de portar una vida sedentària.

És per això, que la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis, dimecres 14 de novembre, incidirà enguany en la importància de fer exercici físic. Des del CAP de Calella, cada any s’organitza una marxa nòrdica per la ciutat i una caminada fins al Far. S’acompanyaran de diversos tallers, pels quals cal fer inscripció prèvia al taulell d’entrada.

Tractarem del peu diabètic, d’activitat física, un taller d’alimentació saludable en general i en l’altre sobre les begudes ensucrades (…) El peu diabètic és una de les patologies més freqüents que tenen els malalts de diabetis. El peu és un òrgan on es presenten moltes complicacions i n’hem de tenir molta cura.

L’Ajuntament col·labora en totes les activitats. L’acte de cloenda del Dia Mundial de la Diabetis es farà al Far, que s’il·luminarà de color blau. Consulteu la programació al complet, a continuació:

 

activitats-diabetis

 

Podeu recuperar l’entrevista íntegra a la directora del CAP de Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *