El CAP de Calella incorpora una nutricionista

nutricionistes

El CAP de Calella ha incorporat, enguany, una nutricionista per donar resposta a tots els àmbits relacionats amb la nutrició i l’alimentació. Des de la corporació han decidit incorporar aquesta figura per millorar la salut de la població. Així doncs, treballarà per promoure uns hàbits de vida saludables i una alimentació adequada.

Aquesta nova incorporació, que actuarà a l’Àrea Bàsica de Salut de Calella, i la de Malgrat-Palafolls, arriba a través del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària. Des de la Corporació de Salut del Maresme es vol incidir en la importància de tenir una bona alimentació i en la relació que té amb algunes malalties, per això, s’ha incorporat aquest rol. Així ho assegura Imma Morató, directora d’Atenció Primària de la Corporació.

Aquestes noves incorporacions ens venen donades a través del pla d’enfortiment de l’atenció primària, que inclou aquests nous rols professionals de l’atenció primària, perquè creiem de totes totes que l’alimentació i la nutrició forma una part molt important de la bona salut de les persones i poder incidir en aquesta relació entre alimentació i malalties.

Els professionals organitzaran tallers, xerrades o sessions informatives en funció de les necessitats dels assistents. De fet, les activitats estaran dirigides a aquells col·lectius amb determinades malalties o amb trastorns alimentaris.

Va adreçat a col·lectius amb determinades malalties o bé a grups de risc en els quals un trastorn alimentari pugui donar lloc a empitjorament del seu procés o malaltia.

Les professionals no tindran una agenda directa amb l’usuari i no podran demanar cita. Tal com ha confirmat Morató s’organitzaran activitats grupals, que seran prèviament anunciades.

La seva activitat la faran sobretot de forma grupal, tant en grups de risc de la població com en grups de determinades patologies. Volem donar resposta als grups d’embaràs, de lactància, prepart i postpart. El que farem és organitzar grups, tallers, sessions, que seran prèviament anunciats, que els metges ja faran ressò cap a la ciutadania perquè es puguin apuntar a aquests grups.

Les escoles també donen suport a través del programa Salut i Escola, on la nutricionista podrà organitzar xerrades als centres escolars del territori. Les activitats organitzades s’anunciaran a través de les xarxes socials de la Corporació i a través del portal web salutms.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *