El Consorci de Turisme del Maresme crea un mapa per fer rutes de senderisme a la comarca

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat un fullet desplegable amb 20 rutes de senderisme que es poden fer a la comarca. La iniciativa ve donada després de la reclamació de les Oficines del Maresme dels diferents municipis, que demanaven un mapa físic per poder entregar als turistes així com als maresmencs aficionats a aquests tipus d’excursions.

El mapa també aporta informació sobre les diferents rutes, la seva dificultat, la distància, la durada o el desnivell de cadascuna. A més, totes elles inclouen un codi QR que dirigeix als itineraris complets al Wikiloc del Consorci. També s’han inclòs consells de seguretat, recomanacions i bones pràctiques.

D’entre totes les rutes que hi apareixen, se n’han seleccionat 20 que abasten tota la comarca i que recorren mar i muntanya. Des del Consorci asseguren que són paisatges que fusionen natura i cultura.

En el fullet també està assenyalada la Xarxa de Camins del Maresme, un entramat de camins que uneixen totes les poblacions de nord a sud, a través de 500 quilòmetres practicables a peu, a cavall o en bicicleta.

L’associació Calella-Marxa col·labora en un dels reptes que proposa el mapa, com és visitar 30 de les 60 ermites del Montnegre i el corredor. A més, l’Agrupació Científico-Excursionista també hi participa, i es planteja assolir el cim de 30 turons del Maresme. Tots els reptes es podran consultar, també, a través d’un codi QR.

El mapa s’ha editat en format físic i s’ha repartit a les Oficines de Turisme del Maresme, Ajuntaments i Punts d’Informació Turística. També es mostrarà a les fires de turisme en què participa el Consorci com el Fitur o el Salon des Vacances de Brussel·les i està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *