Detenen a Colòmbia l’empresari calellenc acusat d’una presumpta estafa immobiliària

La policia colombiana ha detingut l’empresari calellenc Carlos García Roldán a petició de la Justícia espanyola i amb l’ajuda d’agents mallorquins de la Guàrdia Civil desplaçats a Bogotà per coordinar l’operatiu. Segons informen diversos mitjans, està previst que s’activi el procés d’extradició, que podria allargar-se durant mesos.

Els investigadors creuen que García Roldán va marxar abans que s’ordenés la batuda contra la trama a qui s’acusa d’haver estafat presumptament uns 5 milions d’euros. Des de fa mesos, la Guàrdia Civil sabia que s’havia desplaçat a Colòmbia, on podria tenir-hi vincles personals.

Tal i com va informar Ràdio Calella TV, en el marc de la denominada Operació Lloriguera, la Guàrdia Civil va detenir l’estiu passat a sis persones per diversos delictes, entre els quals estafa, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Es calcula que el número d’afectats supera les 200 persones. Hi hauria un veí de Calella resident a Mallorca.

L’estafa consistia en la venda d’habitatges sobre plànol als municipis de Palma, Pòrtol, Llucmajor i Santa Ponça. En total, afectaria més d’una vintena de promocions immobiliàries. Es demanava als compradors que avancessin el 10% de l’entrada, en alguns casos fins a 200.000 euros. Alarmats perquè no es complien els terminis de construcció, els afectats van denunciar els fets, el que va posar sobre la pista a la Guàrdia Civil.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *