El cap d’informació de la Policia nega tenir constància dels fets de la nit de l’1 d’octubre a Calella

El comissari 018564, cap de la brigada provincial d’informació de Barcelona, ha declarat aquest matí en el judici del procés que no té constància que agents orinessin sobre els concentrats a les portes de l’hotel de Calella on s’allotjaven per l’1 d’octubre. Tampoc que en sortissin, ja a la nit, portant defenses extensibles. Ho ha dit a preguntes de l’advocat de la defensa de Jordi Sánchez, Jordi Pina, que l’ha interrogat sobre l’actuació dels agents aquells dies, també a Pineda de Mar. És la primera referència explícita que es fa durant el judici sobre els fets de les hores i dies immediatament posteriors al referèndum a les dues poblacions de l’Alt Maresme.

A continuació reproduïm el moment de l’interrogatori de Jordi Pina, lletrat de Jordi Sánchez, al cap de la brigada provincial d’informació de la Policia.

Advocat: Li consta si per aquelles dates, a les poblacions de Calella o Pineda de Mar que vostè abans ha citat, agents del CNP van sortir als balcons d’algun hotel orinant sobre el vianants que passaven per sota, exhibint pistoles o sortint a la via pública de nit amb defenses extensibles?

Comissari 018564: Sincerament, no.

Advocat: No ha vist cap de les imatges que li cito?

Comissari 018564: No, no, no. Li ho dic amb tota sinceritat.

Al cap d’uns minuts, el cap de la brigada provincial d’informació de la Policia ha dit que si aquests fets s’haguéssin produït “li semblaria fatal”.

La nit de l’1 d’octubre, les càmeres de Ràdio Calella TV van captar el moment en què un grup d’agents de la Guàrdia Civil, alguns de paisà, sortia de l’Hotel Vila i carregava contra els concentrats. Per fer-ho, van saltar-se el cordó dels Mossos d’Esquadra. En les imatges en moviment, s’aprecia com els agents obren les seves defenses extensibles. Com a conseqüència d’això, 14 persones van resultar ferides. Un d’ells, Josep Grima, ha estat citat a declarar com a testimoni per a la defensa de Jordi Sànchez.

A continuació podeu veure el vídeo realitzat per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *