ICV proposa que Calella es declari població lliure de xenofobia i racisme

ICV ha avançat la presentació d’una moció al Ple Municipal convocat per dilluns vinent perquè l’Ajuntament de Calella reclami a les institucions catalana i espanyola que garanteixin la plena acollida i integració dels menors no acompanyats, els MENAS. Alhora, reclamar que es destinin els recursos econònimcs necessaris per la seva atenció. La formació ecosocialista entén que cal lluitar des d’aquesta prespectiva contra la criminalització de la que són objecte.

Sebastián Tejada ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que el seu partit ha entrat en l’ordre del dia una segona moció en la que expressen el seu desacord amb el decret llei sobre habitatge que s’està tramitant el Parlament de Catalunya.

Nosaltres presentarem dues mocions. Una destinada a sensibilitzar a la nostra ciutadania i a procurar que tant la Generalitat com l’Estat creïn protocols i destinin mitjans suficients per atendre’ls. L’altre està relacionada amb el decret llei que es debatrà al Parlament per tirar enrere molts aspectes i avançar en favor de l’habitatge social.

La formació ecosocialista reclama que l’augment del nombre de menors no acompanyats a Catalunya ha de ser atès amb els recursos necessaris, també a nivell econòmic, per garantir que reben la correcta atenció social, educativa i sanitària. En aquest sentit, diu Tejada, cal que les institucions “es posin les piles”, també en el cas de l’accés a l’habitatge.

En els dos casos, el que volem és que les institucions es posin les piles. En el primer cas, la dotació pressupostària, la creació de protocols d’acció. I en el segon cas, el que volem és la retirada d’aquest decret llei i la renegociació amb els partits del Parlament amb les associacions de víctimes dels abusos hipotecaris. En definitiva, les institucions amb les entitats del tercer sector.

El Ple Municipal ordinari del mes d’abril s’ha convocat per dilluns vinent, 8 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *