El NEC tanca la seva desena edició superant els 4.000 espectadors

albert pla

El NEC ha tancat aquest passat cap de setmana la seva desena edició per la qual han passat més de 4.300 espectadors, batent tots els rècords d’assistència del festival i amb més d’un concert amb el cartell de sold out penjat des de feia setmanes. Una edició on els concerts intimistes al Far han tornat a ser els protagonistes i amb grans artistes de renom com Albert Pla o Marina Rosell, però també amb talents emergents.

L’alcaldessa Montserrat Candini i responsable de l’àrea de Cultura ha exposat que les bones xifres d’assistència demostren la consolidació del NEC com un dels festivals de proximitat i de qualitat de Calella i l’Alt Maresme. 

Ha estat el resultat de molta qualitat artística, de molt bon resultat pel que fa a la resposta del públic. Hem tancat amb uns percentatges d’aforament dels més importants de la història del NEC. Estem molt contents perquè després de 10 anys això és la consolidació de molt bona feina. Any rere any hem posat aquesta llavor de la programació de qualitat i propera, amb l’objectiu de ser un festival que anés més enllà de les nostres contrades.

I és que enguany el NEC ha gairebé duplicat xifres d’assistència d’altres edicions amb 4.310 espectadors. D’aquests, un 45% eren persones de fora el municipi provinents de l’Alt Maresme però també d’altres poblacions de la comarca, de Barcelona i d’arreu de Catalunya.

L’any 2019 vam tenir 3.400 assistents, ara amb mesures hem tingut 4.310. Tots els concrets han tingut ocupació del 90% i amb molts sold outs. Tenim públic local per descomptat, però també molta gent de poblacions veïnes, com Pineda, Malgrat, Santa Susanna, i gent de Barcelona. Per tant això ens demostra que a poc a poc comencem a ser també un referent cultural a l’àmbit nacional.

I tot i l’aforament reduït per les mesures Covid, l’edició d’enguany també ha millorat de manera exponencial el registre d’assistents i amb un aforament mitjà del 90% per concert, un dels més importants dels deu anys de festival.

Una desena edició de rècord que ara genera grans expectatives i reptes de futur.

El llistó està molt alt i el que haurem de fer és treballar molt per superar aquestes xifres. Però ja ens agraden els reptes i volem any rere anys superar-nos i mirarem si amb grups o cantants internacionals complementem un cartell d’artistes de més proximitat.

Reptes per superar una edició on s’ha tornat a comptar amb l’oferta gastronòmica i un dels grans reclams d’aquesta temporada, a càrrec d’Artesà de la Cuina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *