El ‘carrer dels contes’ pren forma i serà complementari a la remodelació de Vicens Ferrer

Jardineres al c/Jovara, aquest matí
Jardineres al c/Jovara, aquest matí

Pilarín Bayés farà més entretingut el pas pel “carrer llarg” de Calella. Les seves il·lustracions decoraran les banderoles que es col·locaran a les jardineres alçades de Jovara, en el tram de la riera Capaspre i la plaça Vicens Ferrer, que es remodelarà en la mateixa línia de donar-li un aire infantil i familiar, que el faci més atractiu i li doni vida. En aquest cas, la zona de jocs es canviaran per estructures dissenyades recreant contes il·lustrats per la ninotaire catalana. El Govern Municipal de CDC i PSC ho ha posat en coneixement de veïns i dels partits de l’oposició. La seva intenció és tenir-lo enllestit pels volts de la festa major de Sant Quirze i Santa Julita, al juny.

La ninotaire catalana Pilarín Bayés ha cedit a l’Ajuntament de Calella el dret de les seves il·lustracions per al projecte del carrer dels contes que es recrearà a Jovara, en el tram de més trànsit turístic. És una proposta per fer-lo més atractiu, agradable i entretingut per al passeig de famílies.

“Triarem un conte per cada illa de cases i qui passegi tant en direcció a la riera com a la plaça podrà fer-ne la lectura visual per mitjà de les banderoles que col·locarem sota les jardineres”, ha concretat el segon tinent d’Alcaldia, Josep Torres, qui ha explicat que l’autora ha cedit els drets de les il·lustracions.

Es calcula que al llarg del sector s’hi podran recrear a l’entorn de set contes vinculats a la cultura popular catalana. El tinent d’alcaldia Torres ha apuntat altres derivades que pot tenir la proposta governamental de singularitzar el carrer Jovara com una zona per a l’esbarjo infantil, pensant en autòctons i visitants. “Imagino algú que tingui un negoci de restauració i creï una carta infantil amb il·lustracions de Pilarín Bayés o potser el racó del conte”, ha apuntat.

El carrer dels contes tindrà continuïtat a l’espai de la plaça Vicens Ferrer, on l’Ajuntament de Calella hi destinarà la partida de pressupostos participatius del 2015 com a opció escollida pels ciutadans. Les il·lustracions de Pilarín Bayés també decoraran, a mode de contes, la zona de jocs infantils, que serà com el que hi ha al parc de Renfe.

Diu Torres que els dos projectes, plantejats en un principi per separat, conflueixen en un de conjunt. “S’actuarà en zones concretes, per exemple en el transformador que fa les funcions de tarima que s’adequarà a l’espai infantil; però el gruix anirà a l’entorn del parc infantil”, ha detallat.

Amb aquestes accions, més la pròxima obertura de l’Oficina Local d’Habitatge, l’executiu local es mostra convençut que millorarà el paisatge urbà de la plaça i això aportarà un major dinamisme al sector.

Quedarà però un punt negre on el consistori hi té una capacitat d’actuació limitada. És el solar del carrer Creus que toca a plaça, propietat d’una entitat bancària. “S’han fet contactes i el preu que es demana és molt elevat, el pressupost municipal no dóna per tant i no hi ha cap solució que no sigui pagant”, ha assegurat Torres.

El segon tinent d’Alcaldia ha avançat que la previsió és que pel juny s’hagin enllestit les accions projectades a Jovara i a la plaça Vicens Ferrer. Josep Torres ha valorat en uns 5.000 euros el cost d’elaboració i instal·lació de les banderoles, a expenses de la inversió que fos necessària per complementar les il·lustracions amb textos sobre els contes que descriuen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat