Segueix la vaga indefinida de les ambulàncies de l’Alt Maresme

(Foto: ElPuntAvui)

El portaveu del Comitè de vaga d’ambulàncies de l’Alt Maresme i les comarques gironines, Joan Ramon Rodríguez, ha anunciat avui en un comunicat d’àudio que la vaga indefinida que va començar el passat divendres, no s’ha desconvocat i que seguirà durant les 24 hores del dia.

Després de les tres jornades de vaga parcial, la postura que han adoptat ha estat endurir la protesta tal com havien anunciat.

La manifestació que van dur a terme aquest cap de setmana a Girona, va ser secundada per més de 150 persones i entitats a més a més dels tres sindicats que li donen suport (CCOO, Sindi.cat i el Sindicat Transport Sanitari de Girona)

Segons dades del Servei d’Emergències Mèdiques, l’afectació de la vaga és de 300 serveis no efectuats, recordem que només aquells que no són urgents, com poden ser la rehabilitació, consultes externes ni altes de planta hospitalària. En canvi els serveis mínims que s’han adjudicat són del 90% una xifra que creu poc reivindicativa.“El transport sanitari urgent no té cap afectació perquè es garanteixen tots els serveis d’urgència, en canvi el transport sanitari no urgent, a diferència d’altres vagues anteriors, són uns serveis ‘mínims màxims’ perquè si comptem que diàriament hi ha 15 o 20 ambulàncies que treballen (la vaga) només afecta un parell o tres d’elles, això ho trobem escandalós”

La incidència d’aquests 300 serveis que es deixen de fer és un terç de l’activitat diària que el transport sanitari urgent té, Rodríguez creu que si el marge d’afectació sigues superior, potser se’ls faria més cas.

Aquest conflicte ve donat des que la qualitat del servei va quedar molt tocada quan l’administració, és a dir el CatSalut, va atorgar la concessió a Transport Sanitari de Catalunya fa un any i mig.

El conseller de Salut, Toni Comín se’n va desmarcar al ple del Parlament assegurant que només es tracta d’un conflicte laboral.

“És l’administració la contractant del servei i la que va adjudicar el concurs a una empresa privada de capital risc que té la missió de guanyar diners en poc temps i a costa del sou dels treballadors. Ells tenen molt a dir, se’n volen mantenir al marge al·legant que és un problema laboral, que efectivament ho és, però va més enllà perquè afecta a tots els usuaris els primers i els polítics han de tenir la seva part de mea culpa”

Les queixes dels treballadors de les ambulàncies de l’Alt Maresme es basen en 12 punts on es demana per exemple que es compleixi l’horari d’hores establert per conveni, que es millori les condicions de salubritat tant de les bases com les dels vehicles o que es puguin rentar la roba a casa seva.

“Els diferents horari sobrepassen les 1.800 hores anuals establertes per conveni, hi ha gent que s’envà al cap de 2.500 hores, nosaltres reclamem que cadascú treballi el que li toca, és a dir, l’establert per conveni. L’estat dels vehicles i les bases que no hi ha aire condicionat ni calefacció”

Demà al matí el comitè de vaga farà una roda de premsa a una de les sales destinades del Parlament de Catalunya. Ja que de moment no hi ha acostament ni diàleg per cap de les dues parts. Pretenen replicar i desmentir les declaracions del conseller de Salut Toni Comín que consideren falses.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *