El CCM treballa per acabar amb les violències masclistes i lgtbifòbiques

El Consell Comarcal de Maresme amb el suport de la Direcció General de Joventut i acompanyament tècnic del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats està elaborant un protocol per l’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques vinculades als espais públics i d’oci. El document, que estarà a punt a finals d’any, serà l’eina a través de la qual empresaris i entitats treballaran per garantir que els espais d’oci estiguin lliures de qualsevol tipus de violència.

Meritxell Romero, consellera delegada d’Equitat i Acció Social del CCM, ha explicat el perquè és necessari disposar d’aquest protocol.

Perquè creiem en la importància i més davant els fets ocorreguts els últims dies no només de lgtbifòbia sinó també de masclisme. Creiem que és convenient poder tenir eines o algun tipus de documentació on poder adreçar-nos per quan hi hagin aquestes agressions que condemnem completament, des de les agressions físiques fins a tot el que s’ha fet viral d’aquest youtuber tant famós que bé, no tinc paraules, no tinc paraules per descriure aquests fets ocorreguts i que a més hagin sigut publicats.

De moment estan en el procés de diagnosi per testar quina és la situació a la comarca. Per això estan fent una enquesta online a joves d’entre 16 i 29 anys, de cara a detectar tendències i conèixer quina és la seva visió. Un cop es tinguin els resultats serà el moment d’elaborar el protocol.

Serà quan elaborarem el com actuar, no només pels empresaris que tinguin un espai d’oci nocturn sinó també per les administracions, policies, bombers, que ja estan més avesats a tractar tot aquest tipus d’accions. I per la pròpies administracions, Consell Comarcal i ajuntaments del Maresme per també no només el quan passa sinó tota la prevenció i el mirar d’evitar que arribin a passar aquestes agressions.

La consellera Romero ha explicat que d’eines n’hi han, que d’accions de prevenció i visibilització se’n fan sovint, però que els fets que dia rere dia es coneixen alerten que encara hi ha molta feina per fer. I en aquest sentit diu que la justícia ha de ser implacable. Meritxell Romero celebra que el Govern de la Generalitat hagi apostat per una Conselleria d’Igualtat i Feminismes.

La justícia ha de ser implacable i per tant tota aquesta feina que estan fent des de la pròpia Generalitat per anar modificant lleis per tal que la justícia pugui ser més ràpida i més efectiva, ja és part d’aquesta feina que hem de fer. Després també, alegrar-nos per aquesta nova conselleria de feminismes que vetllarà perquè tot això sigui una realitat. Anem pel bon camí, és un camí lent, però anem pel camí de treballar perquè la justícia sigui més ràpida i sobretot per prevenir-ho.

Des del Consell Comarcal es fa una crida a la participació dels joves de cara a recollir quantes més opinions millor. Hi podeu accedir a través de www.ccmaresme.cat i hi ha temps fins el 31 de juliol.

Podeu donar la vostra opinió a través d’aquest enllaç 👇

https://www.ccmaresme.cat/el-consell-comarcal-del-maresme-elabora-un-protocol-de-violencies-sexuals-i-lgtbiq-en-espais-publics-i-doci/

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *