Joventut Artística obre càsting per al musical “Rent”

Es presenta un estiu molt mogut per al grup de Joventut Artística que s’ha embrancat en la producció del musical “Rent”, una versió íntegrament en català de la revolucionària òpera rock escrita per Jonathan Larson sobre la història d’una generació de bohemis del barri d’East Village de Nova York. Volen estrenar-lo el novembre del 2021. Ara han obert càsting per als personatges i el cos de ball. Es farà el dissabte 24 de juliol a l’Orfeó Calellenc, durant tot el dia; i si calgués, ho ampliarien a l’endemà diumenge. Tot dependrà dels candidats i candidates que s’hi presentin, que han d’inscriure’s prèviament emplenant el formulari que trobaran al portal joventutartistica.com.

L’equip de Rent busca candidats i candidates a personatges i cos de ball que tinguin entre 16 i 60 anys, i sobretot amb moltes ganes i il·lusió de formar part de l’equip, tal com ha explicat Núria Grima, responsable de l’apartat musical de la producció de Joventut Artística.

Busquem persones que tinguin ganes de treballar, que cantin o ballin, no cal que siguin professionals perquè és un musical amateur. Si tenen coneixements, perfecte, i sinó que ho provin. Sobretot que tinguin il·lusió.

Les persones interessades han d’inscriure’s al formulari que trobaran al portal del grup teatral calellenc. Per al càsting hauran de portar preparat algun exercici de cant o de dansa, o d’expressió corporal, en funció del paper per al qual es presentin.

Els demanem que portin preparada una cançó lliure i una del personatge que volen interpretar; un número de dansa i la lectura d’un text que pot ser un monòleg preparats per ells mateixos o un text que donarem. Si és un personatge sense dansa, els farem fer un exercici d’expressió corporal.

cartell càsting rentJoventut Artística farà la tria per decidir l’elenc que pujarà a l’escenari però oferirà formar part de la producció a tothom que s’hagi presentat al càsting. Els assajos començaran immediatament després, a principis d’agost, i es faran a diari de nou del vespre a dotze de la nit. La intenció és estrenar l’obra el novembre del 2021.

Rent és un dels títols més representants a les principals cartelleres de les grans capitals mundials dels musicals. Es va estrenar a mitjans dels anys 90 a Broadway i va convertir-se en un fenomen en plena crisi del VIH. És el retrat d’una generació que lluita per tirar endavant i viure la vida al màxim, tot i les dificultats i l’amenaça de la malaltia.

Segueix la vida de quatre parelles durant un any. El títol “Rent” té a veure amb els problemes que tenen per pagar el lloguer i la seva voluntat de viure una vida bohèmia. També s’enfronten als problemes de l’època, com la sida o la drogoadicció, que xoquen amb l’anhel de viure amb plenitud.

Rent és un musical rock amb llibret, música i lletres de Jonathan Larson, que va fer una adaptació molt biogràfica de l’òpera La Bohème de Giacomo Puccini. A Calella s’oferirà la versió íntegrament en català.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *